Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Αρχάγγελος Γαβριήλ

Το όνομά του σημαίνει «η ισχύς μου είναι ο Θεός». Εκπέμπει σε λευκό χρώμα με χρυσές αποχρώσεις. 
Θεωρείται ο άγγελος του Ευαγγελισμού και ο επικεφαλής όλων των αγγελιοφόρων του Θεού. Ανακοίνωσε στον Ζαχαρία και την Ελισάβετ για τη γέννηση του Ιωάννη Βαπτιστή και φυσικά στη Μαρία για τη γέννηση του Ιησού Χριστού. 

Κάποιοι θρύλοι υποστηρίζουν ότι έκανε γάλα να τρέξει από το δεξί μικρό δάχτυλο του Αβραάμ, όταν εκείνος ήταν βρέφος, για να μπορέσει να τρέφεται ενώ ήταν εγκαταλειμμένος σε μια σπηλιά. 

Επίσης, είναι ο άγγελος της δημιουργίας. Ελέγχει την κάθοδο των ψυχών για την ενσάρκωσή τους, ενώ λέγεται ότι τις περιμένει και μετά το θάνατο. Διδάσκει τα αγέννητα παιδιά για τον Παράδεισο ενώ ακόμα βρίσκονται στη μήτρα. Όταν τα αγγίζει στο χείλος, δημιουργείται το δίχαλο ανάμεσα στο πάνω χείλος και τη μύτη, ώστε να μην θυμούνται τα όσα τους είπε μέχρι να πεθάνουν. Ίσως γι΄αυτό κάποιοι άνθρωποι έχουν έντονη διάθεση προς την πνευματικότητα ή τη θρησκευτικότητα, καθώς φέρουν αμυδρή ανάμνηση της καθοδήγησης του αγγέλου. 

Βοηθά και καθοδηγεί τους γονείς που επιθυμούν τη σύλληψη ενός παιδιού, αλλά και στη διαδικασία υιοθεσίας ενός παιδιού. Δίνει δύναμη και κουράγιο σε αυτούς τους γονείς, ενώ στηρίζει και τις μέλλουσες μητέρες να παραμείνουν στο κέντρο της πίστης τους, ώστε να δημιουργήσουν την ιδανική ατμόσφαιρα για το μωρό τους. 

Είναι επίσης άγγελος της δημιουργικότητας, του εξαγνισμού, της διαύγειας, της καθοδήγησης και της προφητείας. Βοηθά όλους όσους έχουν σκοπό την τέχνη ή την επικοινωνία (ηθοποιούς, χορευτές, συγγραφείς, μουσικούς, δασκάλους, δημοσιογράφους ή οτιδήποτε έχει να κάνει με τη μετάδοση πνευματικών μηνυμάτων).

Εάν θέλετε να εκφράσετε το ταλέντο σας, να ξεπεράσετε το φόβο και την αναβλητικότητα, θα σας εμπνεύσει και θα σας ενθαρρύνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου