Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Αζραήλ - Ο άγγελος του θανάτου

Το όνομά του σημαίνει «αυτός τον οποίο βοηθά ο Θεός»
Θεωρείται ο άγγελος του θανάτου. Έχει το ξεχωριστό καθήκον να καταγράφει τα ονόματα όλων όσων γεννήθηκαν και να τα σβήνει όταν πεθάνουν. 

Είναι ο υπεύθυνος για την απελευθέρωση της ανθρώπινης ψυχής από το υλικό σώμα κατά τη στιγμή του θανάτου. 

Φροντίζει ώστε οι άνθρωποι να μην υποφέρουν τη στιγμή του θανάτου, και τους ανακουφίζει πρωτού αφήσουν τα εγκόσμια ενώ παράλληλα τους βοηθά να προσαρμοστούν στην «απέναντι όχθη». Επιπλέον, βοηθά τις οικογένειες που χάνουν κάποιον άνθρωπό τους, περιβάλλοντάς τις με θεραπευτική ενέργεια και Θείο φως, ώστε να σταθούν στα πόδια τους και να αντλήσουν δύναμη. 
Ακόμη, υποστηρίζει εκείνους που εργάζονται με ανθρώπους που πενθούν, για να τους προστατεύσει από το να απορροφήσουν τον πόνο των πελατών τους. 

Οι παραδόσεις αναφέρουν ότι έχει τέσσερις χιλιάδες φτερά και είναι τόσο μεγάλος που ένας άνθρωπος θα χρειαζόταν 70.000 μέρες για να ταξιδέψει από το ένα του μάτι μέχρι το άλλο. 

Τα χρώματά του είναι συνδυασμός λευκού, ασημί και γκρίζου. 

Είναι πολύ γαλήνιος, τρέφει απέραντο σεβασμό για τη διαδικασία της θλίψης και δεν επιβάλλει την παρουσία του σε εκείνους που πενθούν. 

Μπορείτε να τον καλέσετε για παρηγοριά σε κατάσταση πένθους, ή για να βοηθήσει και να ανακουφίσει κατά τη μετάβαση ενός αγαπημένου σας προσώπου, τη στιγμή του θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου