Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Για να βρεις τη λύση σε ένα ζήτημα

Δύο απλές τεχνικές που μπορούμε να κάνουμε όταν βρισκόμαστε σε μεγάλο δίλημμα και πρέπει να πάρουμε μια απόφαση.

1. Κάτσε σε μια αναπαυτική θέση και πες: είναι σύμφωνο με την εξέλιξή μου/το ανώτερο καλό μου ώστε να επιλέξω αυτήν τη λύση/ να κάνω αυτήν την επιλογή? (και κατονομάζεις ποια είναι)

Βάλε τα χέρια σου στο κέντρο της καρδιάς, ανάμεσα στο στήθος και χαλάρωσε. Αν νιώσεις ένα γλυκό κάψιμο στο σημείο αυτό, η απάντηση είναι θετική. Αν νιώσεις ένα ελαφρύ σφίξιμο στο στομάχι, η απάντηση είναι αρνητική.
Αυτό γίνεται με την έννοια ότι πρώτον όλες οι απαντήσεις για κάθε πρόβλημα βρίσκονται μέσα μας, και δεύτερον η καρδιά παράγει τις υψηλές δονήσεις, ενώ το στομάχι τις αρνητικές. Οτιδήποτε είναι για το καλό μας, μας ανεβάζει δόνηση και αντίστροφα αν είναι κάτι για κακό μας κατεβάζει.

2. Το βράδυ αμέσως πριν πέσεις να κοιμηθείς, κράτα στα χέρια σου ένα ποτήρι νερό και πες:

Νερό -νερό, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω ώστε να βρω λύση στο πρόβλημα που με απασχολεί.

Και τώρα πρέπει να "αισθανθείς" το πρόβλημα ώστε να πάρει το νερό τη δόνηση αυτή. Πιες το μισό ποτήρι και πέσε αμέσως για ύπνο. Το πρωί μόλις ξυπνήσεις πιες και το άλλο μισό και πες "ευχαριστώ πολύ".

Η λύση θα έρθει από μόνη της, μέσα από κάποιο όνειρο, σαν ιδέα ή αναλαμπή, από κάποιο άτομο ή από μια κουβέντα που θα ακούσεις κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου