Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Μπελαντόνα

Atropa Belladonna είναι η λατινική ονομασία ενός ασυνήθιστου φυτού. Ο μεγάλος φυσιοδίφης Διοσκουρίδης έδωσε στο φυτό αυτό το όνομα. Θεωρείται ότι ήταν τόσο εξοικειωμένος με την φύση και τις ιδιότητες των φυτών ώστε ήταν πάντα εύκολο γι' αυτόν να βρίσκει καταπληκτικά κατάλληλες ονομασίες γι' αυτά.Το όνομα Atropa Belladonna είναι ένα καλό παράδειγμα πάνω σ' αυτή τη θεωρία γιατί το όνομα του γένους αναφέρεται στην Μοίρα Άτροπο της Ελληνικής μυθολογίας, την άκαμπτη που κόβει το νήμα της ζωής, υπονοώντας την δραστηριότητα του δηλητηρίου. Η προέλευση του ονόματος του είδους δεν έχει ξεκαθαριστεί. Belladonna στα ισπανικά σημαίνει ωραία γυναίκα όπως επίσης και στα ιταλικά. Προφανώς αναφέρεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες της ισπανικής και της ιταλικής αριστοκρατίας χρησιμοποιούσαν τον χυμό του φυτού ο οποίος περιέχει ατροπίνη, διαλυμένο στο νερό, για να διαστείλουν τις κόρες των ματιών τους ώστε να δείχνουν πιο ονειρικές και όμορφες.

Στη μαγεία, χρησιμοποιούμε τη ρίζα αυτού του φυτού για να φτιάξουμε ένα φυλαχτό (οι γυναίκες) που θα προσελκύει τους άντρες. Χρησιμοποιείται επίσης σε ερωτικά δεσίματα αλλά και σε κάθε είδους εργασία που έχει να κάνει με το ξεσήκωμα και την ερωτική τρέλα.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το φυτό είναι τοξικό και αν το πιάσουμε με τα χέρια μετά πρέπει να τα πλύνουμε πάρα πολύ καλά, και να μην έρθουν σε επαφή με το στόμα ή τα μάτια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου