Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Τεζαλήλ - O άγγελος της ερωτικής πίστης

Είναι ο άγγελος υπεύθυνος για την εμπιστοσύνη και την πίστη σε όλες τις σχέσεις αγάπης. Εργάζεται σκληρά για να κρατήσει τα ζευγάρια μαζί για όσο διάστημα υπάρχει η δυνατότητα να σωθεί η σχέση. Μερικές φορές, αν στο ζευγάρι οι σύντροφοι απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο, ο Τεζαλήλ αναγνωρίζει το γεγονός πως ίσως να είναι καλύτερα για αυτούς να χωρίσουν παρά να συνεχίσουν σε μια νεκρή σχέση. Μπορεί κανείς να τον επικαλεστεί αν έχει οποιεσδήποτε ανησυχίες για την ποιότητα της σχέσης του.

Από όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μια σχέση, η απιστία είναι προφανώς το πιο δύσκολο που μπορεί να ξεπεραστεί. Εμφανίζονται πληγωμένα συναισθήματα και συναισθήματα προδοσίας απ'το δεύτερο άτομο και δύσκολα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη του απέναντι στον άλλον. Τις περισσότερες φορές η σχέση διαλύεται γι'αυτό το λόγο -και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς δεν προορίζονται όλες οι σχέσεις να έχουν διάρκεια. Κάποιες φορές πρέπει να κλείσει ο κύκλος ώστε να ξεκινήσει ένας καινούριος.Όμως αν είσαι διατεθειμένος να παλέψεις για τη σχέση σου μετά από ένα τέτοιο γεγονός, ο μπορείς να προσευχηθείς στον Τεζαλήλ που είναι ο άγγελος υπεύθυνος για την ερωτική πίστη μέσα στη σχέση ή στο γάμο. Για να τον επικαλεστείς άναψε δύο μπλε κεριά (το μπλε συμβολίζει την πίστη) και δέσε τα μεταξύ τους με ένα χάλκινο νήμα (ο χαλκός είναι το μέταλλο της Αφροδίτης) σε σχήμα οκτώ (το πλαγιασμένο οκτώ είναι το σύμβολο του απείρου και εδώ συμβολίζει την αιώνια πίστη).

Άναψε τα κεριά, επίσης μπορείς να καις θυμίαμα σανταλόξυλο μαζί με λιβάνι. Πες αυτήν την προσευχή τέσσερις φορές, ενώ είσαι στραμμένος κάθε φορά σε ένα απ'τα σημεία του ορίζοντα: ανατολή -νότος -δύση -βοράς.

Εις το όνομα του Παντοδύναμου
του οποίου η αγάπη για εμάς ποτέ δεν παραπαίει,
σε επικαλούμαι άγγελε Τεζαλήλ
σαν άγγελος της πίστης που είσαι
για να ευλογήσεις αυτήν τη σχέση 
ανάμεσα σε μένα την/τον... και τον/την...
Βοήθησέ μας να παραμείνουμε αληθινοί ο ένας απέναντι στον άλλον
και ποτέ να μην εκτραπούμε από το πλευρό του άλλου.
Είθε να αναπτυχθούμε μαζί στην αγάπη
που θα είναι αδιαχώριστη και αληθινή,
σύντροφοι και εραστές σε ολόκληρη την αιωνιότητα.
Σε ευχαριστώ και σε τιμώ που άκουσες την επιθυμία μου, 
εις το όνομα του Παντοδύναμου Θεού.

Η σχέση με τον αγαπημένο σου είναι πλέον ασφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου