Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Προσευχές Novenas

Στην Καθολική Εκκλησία υπάρχουν προσευχές που ονομάζονται novenas (από τη λατινική λέξη novem που σημαίνει ένατος) επειδή απαγγέλλονται για 9 συνεχόμενες ημέρες, ή 9 φορές μέσα στην ίδια μέρα. Ο αριθμός 9 δεν είναι τυχαίος, καθώς στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς μετά την Ανάστασή του επισκέφθηκε τους Αποστόλους και τους ζήτησε να αφοσιωθούν σε ακατάπαυστη προσευχή. Η παράδοση θέλει τους Αποστόλους, την Μητέρα του και άλλους πιστούς του να προσεύχονται για εννέα ημέρες.

Οι προσευχές αυτές συνήθως απευθύνονται στον Ιησού Χριστό, την Παναγία, στο Άγιο Πνεύμα, σε καθολικούς Αγίους αλλά και σε αγγέλους για να εκπληρώσουν μια επιθυμία μας. Η επιθυμία αυτή πρέπει να είναι κάτι που έχουμε πραγματικά ανάγκη, ένα φλέγον και επείγον ζήτημα που είναι πολύ σημαντικό. 


Πώς προσευχόμαστε


Ο ένας τρόπος είναι να προσευχηθούμε για 9 συνεχόμενες μέρες, την ίδια ακριβώς ώρα κάθε μέρα.


Ένας άλλος τρόπος είναι να προσευχηθούμε για 9 συνεχόμενες ώρες μέσα στην ημέρα. Τί σημαίνει αυτό; Ας πούμε ότι ξεκινάει κάποιος την προσευχή στις 6.00 το πρωί. Οι ώρες που θα πει συνολικά την προσευχή είναι οι εξής:

-6.00 πμ.
-7.00 πμ.
-8.00 πμ.
-9.00 πμ.
-10.00 πμ.
-11.00 πμ.
-12.00 πμ.
-13.00 μμ.
-14.00 μμ.
-15.00 μμ.

Μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνονται για 10 ώρες, όμως θυμήσου ότι μια ώρα αντιστοιχεί σε μια πραγματικά ώρα και δεν είναι ένας αριθμός στο ρολόι. Δηλαδή, μεταξύ 6.00 και 7.00 είναι μία ώρα, μεταξύ 7.00 και 8.00 η δεύτερη ώρα, και ούτω καθεξής. 
Αν παραλείψουμε μια μέρα ή μια ώρα, ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Όταν προσευχόμαστε καλό είναι να έχουμε τοποθετήσει την εικόνα του Αγίου ή του αγγέλου στον οποίο κάνουμε την αίτηση σε μια καθαρή επιφάνεια και να είμαστε γονατιστοί. Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε αναμμένο ένα μελισσοκέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου