Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Οι εκλείψεις στη μαγεία

Σε μια ηλιακή έκλειψη η έμφαση δίνεται στο νέο ξεκίνημα.

Οι ηλιακές εκλείψεις προσφέρονται στο μάγο σαν μια πύλη για μια νέα αρχή, για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που μπορεί να έχει πρακτικές εφαρμογές. 

Οι στιγμές του σκοτεινού ήλιου σηματοδοτούν την παρούσα σκοτεινή κατάσταση στο ζήτημα που απασχολεί το μάγο και εκεί μπαίνει η βάση, μέσω της επιθυμίας για το νέο φως που ακολουθεί. 

Είναι ιδιαίτερα έντονο το φορτίο και θα πρέπει να υπάρχει πλήρης επίγνωση τόσο των καταστάσεων όσο και των επιθυμιών, όχι μόνο σαν όνειρα αλλά και ποιες παράμετροι επηρεάζουν την υλοποίηση. Έτσι θα μπορέσει να στοχεύσει ακριβώς στο κέντρο της επιτυχίας του. 
Οι τελετουργίες στοχεύουν στο να ισορροπήσουν στο μεταβατικό στάδιο της αλλαγής, ισορροπώντας ταυτόχρονα και τις ενέργειες και στο να εστιάσουν στο επερχόμενο φως (όταν ο ήλιος αρχίζει να ξαναφαίνεται). 
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ο μάγος έχει τη γνώση ότι μπορεί να χρειαστούν και μήνες ή χρόνος για να φανούν τα οριστικά αποτελέσματα. Κι αυτό ισχύει γενικά για τις εκλείψεις. 
Τα μακροπρόθεσμα σχέδια για τα οποία θα εργαστεί σε μια ηλιακή έκλειψη έχουν να κάνουν με τη δύναμη, με εξουσία, με κύρος, με σταθερότητα, με αφθονία, με το να κάνει ένα νέο ξεκίνημα καθαρός από παλιές επιρροές ή εμπόδια ή ακόμα και κακές συνήθειες. 
Σε μια σεληνιακή έκλειψη η έμφαση δίνεται στο συναίσθημα και σε κάποιο τέλος.

Οι σεληνιακές εκλείψεις είναι ουσιαστικά ένας μικρός σεληνιακός μήνας, αφού μέσα σε λίγες ώρες η σελήνη χάνεται και ξαναγεμίζει όπως γίνεται στο εύρος των 28 ημερών του κύκλου της. Έτσι τα λεπτά της έκλειψης ισοδυναμούν ενεργειακά με την κανονική πανσέληνο, με ανεστραμμένη όμως σημασία αφού το σκοτάδι της παραπέμπει στην ενέργεια της σκοτεινής σελήνης. 

Οι στιγμές είναι λοιπόν κατάλληλες για να δώσει ο μάγος ένα τέλος σε όσα πρέπει και θέλει, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο επιθυμητό στάδιο. 
Είναι η ολοκλήρωση ενός κύκλου, ένα κλείσιμο σε αυτό που ως τώρα ίσχυε για να κατευθύνει μετά τη δράση του αναλόγως. 
Ο μάγος σε μια σεληνιακή έκλειψη θα δουλέψει για να βάλει τέλος σε ψυχοφθόρες καταστάσεις που ταράζουν τον συναισθηματικό του κόσμο, για να απαλλαγεί από ανούσιες δεσμεύσεις και να καλέσει το άλλο του μισό, για να διορθώσει κακώς κείμενα στις παντός είδους σχέσεις του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου