Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Καθαρισμός κρυστάλλων

Οι κρύσταλλοι είναι τα «παιδιά» της Γης, αφού δημιουργούνται μέσα της. Αυτό σημαίνει ότι είναι ζωντανοί οργανισμοί και χρειάζονται περιποίηση και αγάπη.

Ένας κρύσταλλος μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να αποθηκεύσει μέσα του πληροφορίες και ενέργειες που θα του υποδείξουμε. 
Διαβάστε εδώ για την ενεργοποίηση των λίθων.
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να καθαριστεί, δηλαδή να αποβάλει την ενέργεια εκείνων που το έχουν αγγίξει πριν από εμάς, ή να «διαγράψει» οποιαδήποτε προηγούμενη «εντολή» του έχουμε δώσει.

Ο καθαρισμός ενός κρυστάλλου καλό είναι να πραγματοποιείται σε χάση Σελήνης και μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους:


1. Καθαρισμός με χοντρό αλάτι

Είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος καθαρισμού. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι κρύσταλλοι ΔΕΝ συμπαθούν το αλάτι. Ειδικά μετά το 1992 με την αλλαγή του μαγνητικού πεδίου της Γης, η δόνηση και η ενέργεια των κρυστάλλων έχει αλλάξει και αυτή με τη σειρά της. Το χοντρό αλάτι είναι μάλλον ένας «σκληρός» τρόπος καθαρισμού... σα να προσπαθεί κάποιος να κάνει μπάνιο με μπατανόβουρτσα! 

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιούμε αλάτι Αγιουβέρδικο (το βρίσκουμε σε καταστήματα βιολογικών προιόντων).  Γεμίζουμε ένα μπωλ με το αλάτι και θάβουμε εκεί τον κρύσταλλο για 24 ώρες. Ο κρύσταλλος πρέπει να είναι σκεπασμένος εντελώς από το αλάτι και το δοχείο/μπωλ να είναι ξύλινο ή από πηλό. 

Μόνο εάν καταλαβαίνετε ότι ο κρύσταλλος είναι φορτωμένος με πολλές σκληρές αρνητικές επιρροές, τότε τοποθετήστε τον σε χοντρό φυσικό αλάτι για τρεις ημέρες.
Οι κρύσταλλοι τους οποίους μπορούμε να καθαρίζουμε με χοντρό αλάτι είναι το κεχριμπάρι, το τυρκουάζ, ο σεληνίτης, το μαργαριτάρι και ο μαλαχίτης.

Μετά τον καθαρισμό, ξεπλένουμε τον κρύσταλλο με άφθονο νερό –προσοχή σε αυτους που δεν αντέχουν και αλλοιώνονται απ’το νερό (αναφέρεται παρακάτω). 

2. Καθαρισμός με νερό

Βάζετε σε ένα διάφανο μπολ χωρίς σχέδια χλιαρό νερό, ρίχνετε μια κουταλιά αλάτι Ιμαλαΐων, βάζετε τους κρυστάλλους μέσα και τους αφήνετε για τρεις ώρες. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε νερό πηγής ή από πηγάδι.
Αφού περάσουν οι τρεις ώρες ξεπλένετε τους κρυστάλλους σε τρεχούμενο νερό (στο σπίτι στην βρύση) και τους τοποθετείτε σε ένα λευκό πανάκι από φυσικό υλικό, μαλλί, βαμβάκι, μετάξι, τους βγάζετε στον 'Ηλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του και τους αφήνετε εκεί για μία ώρα.

Αν είστε τυχεροί και μένετε κοντά σε πηγή με τρεχούμενο νερό ή ποτάμι (όχι στάσιμο) τότε αφήστε τους λίθους σας για 24 ώρες μέσα στο νερό αυτό –αφού πρώτα τους βάλετε μέσα σε ένα βαμβακερό ύφασμα και το δέσετε κάπου για να μην παρασυρθούν απ’το νερό και τους χάσετε. 

Προσοχή! Μερικοί λίθοι αλλοιώνονται μέσα στο νερό. Αυτοί είναι: μαλαχίτης, σεληνόλιθος (φεγγαρόπετρα), κεχριμπάρι, μαργαριτάρι, τυρκουάζ, φθορίτης, ασβεστίτης, αιματίτης, lapis lazuli, αγγελίτης, αζουρίτης, κυανίτης, κοράλι, απατίτης, αλάβαστρο. 

3. Καθαρισμός στο χώμα

Ο ασφαλέστερος τρόπος καθαρισμού είναι να θάψουμε τους κρυστάλλους σε χώμα και να τους αφήσουμε θαμμένους εκεί για τρία 24ωρα. Όχι σε γλάστρα και όχι σε χώμα που έχουμε ρίξει μέσα χημικά και φυτοφάρμακα. 
Η επαφή με τη μητέρα τους, τη Γη, θα καθαρίσει και θα εναρμονίσει την ενέργειά τους.

4. Καθαρισμός με θυμίαμα ή αφέψημα

Περνάμε το λίθο μας αρκετές φορές μέσα απ’τον καπνό φασκόμηλου, μέχρι να νιώσουμε ότι «καθάρισε». Το φασκόμηλο είναι ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό βότανο για καθαρισμό.
Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε αφέψημα από φασκόμηλο και μ’ένα βαμβακερό ύφασμα ή βαμβάκι να περάσουμε απαλά το λίθο μας.
Στο λευκό χαλαζία αρέσει ιδιαίτερα ο καθαρισμός σε αφέψημα από φασκόμηλο, όπου μπορούμε να τον αφήσουμε εκεί για 24 ώρες.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το δεντρολίβανο, είτε ως θυμίαμα είτε ως αφέψημα.

5. Καθαρισμός με οραματισμό

Κρατάμε τον κρύσταλλο στα χέρια μας.
Οραματιζόμαστε μια λευκή ακτίνα φωτός να βγαίνει απ’το τρίτο μάτι (το σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια) ή απ’την καρδιά μας και να διαχέει τον κρύσταλλο. Αυτό το φως καθαρίζει, φωτίζει και εξαγνίζει την ενέργεια.
Συνεχίζουμε τον οραματισμό για μερικά λεπτά, μέχρι να νιώσουμε ότι ο λίθος καθάρισε.

●μετά από οποιονδήποτε τρόπο καθαρισμού, αφήνουμε τον κρύσταλλο κάτω απ’τον ήλιο για μερικές ώρες.
●λίθοι που αποχρωματίζονται μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο: αμέθυστος, ροζ χαλαζίας, αβεντουρίνη, ακουαμαρίνα, βήρυλλος, κιτρίνης, κουνζίτης, ζαφείρι, φθορίτης, καπνίας χαλαζίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου