Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Το Άσμα Ασμάτων στη μαγεία

Το Άσμα Ασμάτων εντάσσεται στα Ποιητικά - Διδακτικά Βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Στην Εβραϊκή Βίβλο ανήκει στην τρίτη ομάδα των βιβλίων που ονομάζονται "Αγιόγραφα". Αποτελείται από οκτώ άσματα και το έργο αποδίδεται στο Σολομώντα.

Η έκφραση "Άσμα Ασμάτων" σημαίνει το πιο όμορφο τραγούδι, το απόσταγμα των υψηλών ασμάτων. Το βιβλίο συνιστά πιθανότατα μια ανθολογία ερωτικών ή γαμήλιων τραγουδιών, στα υμνείται σε ποικίλους τόνους, με ζωηρές και πολλές φορές τολμηρές εικόνες και σε ωραιότατη λυρική γλώσσα ο έρωτας και τα δυνατά συναισθήματα που συνδέονται μ' αυτόν. Η θέση ενός τέτοιου βιβλίου στην Αγία Γραφή προκαλεί συχνά έκπληξη στον αναγνώστη. Παρ' όλα αυτά ο έρωτας, όπως και όλα τα αγνά συναισθήματα που συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους, συνιστούν δώρα του Θεού και από την άποψη αυτή η εξύμνησή τους δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη Βίβλο. Από την άλλη μεριά η συζυγική αγάπη ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα απεικονίζει στα βιβλικά κείμενα τη σχέση Θεού - Ισραήλ και Χριστού - Εκκλησίας. Έτσι, το περιεχόμενο του βιβλίου κατανοήθηκε τόσο από τους Ιουδαίους όσο και από τους χριστιανούς ως αλληγορική έκφραση των σχέσεων αυτών.
Ονομάζεται και τραγούδι του Σολομώντα και στη μαγεία χρησιμοποιείται στα ερωτικά ξόρκια.

Επιλέγουμε εδάφια που μας αρέσουν και ανταποκρίνονται στην επιθυμία μας, και με αυτά μπορούμε να ξαστρίσουμε τα υλικά μας ή να τα απαγγείλουμε κατά τη διάρκεια ενός ξορκιού. 

Για παράδειγμα, στο 2ο άσμα, στίχος 14: σὺ περιστερά μου, ἐν σκέπῃ τῆς πέτρας, ἐχόμενα τοῦ προτειχίσματος• δεῖξόν μοι τὴν ὄψιν σου, καὶ ἀκούτισόν με τὴν φωνήν σου, ὅτι ἡ φωνή σου ἡδεῖα, καὶ ἡ ὄψις σου ὡραία. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το χωρίο για να φέρεις κάποιον κοντά σου, σε ξόρκια προσέλκυσης ή επαναφοράς. Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να σου τηλεφωνήσει ο αγαπημένος σου (αφού αναφέρει την φωνήν) και όχι μόνο αυτό, αλλά να είναι και γλυκομίλητος μαζί σου στο τηλέφωνο (η φωνή είναι ηδεία, δηλαδή γλυκιά).

Στο 2ο άσμα, στίχος 16: ἀδελφιδός μου ἐμοί, κἀγὼ αὐτῷ, ὁ ποιμαίνων ἐν τοῖς κρίνοις (Ο αγαπητός μου είναι για μένα και εγώ είμαι γι αυτόν. Αυτός είναι ο ποιμήν στα στολισμένα με κρίνους λειβάδια)

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το χωρίο στα ερωτικά δεσίματα.

Επίσης θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω σε συνδυασμό, για να φέρεις πίσω τον αγαπημένο σου και ταυτόχρονα να τον δέσεις να μην ξαναφύγει.

Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις λεπτομερώς όλα τα άσματα, καταγράφοντας σε ένα τετράδιο τι σου εμπνέει ο κάθε στίχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου