Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Άνοιξε το δρόμο μου Εκάτη

Αυτό το τελετουργικό είναι ένας τρόπος για να ανοίξει ο δρόμος μας. 
Κάντο για να φύγουν τα εμπόδια απ’τη ζωή σου, για να σου εμφανιστούν νέες ευκαιρίες σε τομείς που έχουν κολλήσει, επίσης πριν ή μετά από κάποιο ξόρκι για να το ενισχύσεις και να έχει σίγουρη επιτυχία!

Μία απ’τις θεότητες που έχουν την ιδιότητα να σου «ανοίγουν τους δρόμους» είναι και η Εκάτη. Στην αρχαιότητα η Εκάτη ταυτιζόταν με τα σταυροδρόμια και συγκεκριμένα τα λεγόμενα «τρίστρατα» -αφού η Εκάτη έχει τρία πρόσωπα. Τα σταυροδρόμια στη μαγεία, εκτός των άλλων, «φιλοξενούν» πνεύματα και θεότητες που είναι γνωστά ως Road Openers (όρος που χρησιμοποιείται πιο πολύ στην παράδοση Hoodoo) –όπως για παράδειγμα ο Papa Legba.


Μπορούμε λοιπόν να επικαλεστούμε την Εκάτη, απαγγέλλοντας τον ύμνο της και αμέσως μετά με λόγια καρδιάς και με σεβασμό ζητάμε να απομακρύνει απ΄τη ζωή μας και την αύρα μας κάθε αρνητική ενέργεια, αρνητική δόνηση και μπλοκάρισμα, και να μας ανοίξει το δρόμο των ευκαιριών και της επιτυχίας. 

Καλό είναι την ωρα που διαβάζουμε την επίκληση να καθόμαστε κάτω σταυροπόδι, ακόμα καλύτερα να είμαστε σε εξωτερικό χώρο ή στον κήπο μας, αν έχουμε και κατοικίδιο –ειδικά σκυλάκι μαζί μας τότε είναι τέλεια!


Εἰνοδίην Ἑκάτην κλῄζω, τριοδῖτιν, ἐραννήν,

οὐρανίην χθονίην τε καὶ εἰναλίην, κροκόπεπλον,
τυμβιδίην, ψυχαῖς νεκύων μέτα βακχεύουσαν,
Περσείαν, φιλέρημον, ἀγαλλομένην ἐλάφοισιν,
νυκτερίην, σκυλακῖτιν, ἀμαιμάκετον βασίλειαν,
θηρόβρομον, ἄζωστον, ἀπρόσμαχον εἶδος ἔχουσαν,
ταυροπόλον, παντὸς κόσμου κληιδοῦχον ἄνασσαν,
ἡγεμόνην, νύμφην, κουροτρόφον, οὐρεσιφοῖτιν,
λισσομένοις κούρην τελεταῖς ὁσίῃσι παρεῖναι
βουκόλῳ εὐμενέουσαν ἀεὶ κεχαρηότι θυμῷ

Θα σας έλεγα να τον μάθετε απέξω όπως είναι στα αρχαία ελληνικά ώστε όταν έρθει η στιγμή να τον απαγγείλετε από καρδιάς! Είναι μια πολύ δυνατή και «περίεργη» θεότητα με την έννοια ότι μπορεί να σου δώσει πολλά αλλά και να στα πάρει πίσω αν δεν της δείξεις τον δέοντα σεβασμό... και σίγουρα δεν θα της άρεσε αν απλά το διαβάζαμε μηχανικά από ένα χαρτί.


●Ξεκινάμε λοιπόν τη διαδικασία που θα διαρκέσει 9 συνεχόμενα βράδια.


Πρώτα απ’όλα προσεύχεσαι στην Εκάτη με τον τρόπο που είπαμε πιο πάνω.

Πήγαινε στο Βωμό σου, όπου θα έχεις ένα αγαλματάκι ή μια εικόνα της Εκάτης (απ’το ίντερνετ την εκτυπώνεις και την πλαστικοποιείς) και ένα πορτοκαλί κερί. Θα γράψεις πάνω το όνομα και τη γέννα σου (με φορά από κάτω προς το φιτίλι) και θα το αλείψεις με το έλαιο Εκάτης.

Αφού αλείψεις το κερί άναψέ το και προσευχήσου στο Θεό ή στο φύλακα άγγελό σου ή όπου εσύ θέλεις με λόγια καρδιάς για τα μπλοκαρίσματα που αντιμετωπίζεις και πως θέλεις να αλλάξει η κατάσταση.


Αν θέλεις μπορείς μετά να διαβάσεις τους εξής ψαλμούς: 16, 23, 25 και 119.     Οι συγκεκριμένοι περιέχουν φράσεις σχετικές με το μονοπάτι της ζωής, και συγκεκριμένα:


ψαλμός 16 παράγραφος 11: ἐγνώρισάς μοι ὁδοὺς ζωῆς• πληρώσεις με εὐφροσύνης μετὰ τοῦ προσώπου σου, τερπνότητες ἐν τῇ δεξιᾷ σου εἰς τέλος. 

ψαλμός 23 παράγραφος 3: τὴν ψυχήν μου ἐπέστρεψεν. ὡδήγησέ με ἐπὶ τρίβους δικαιοσύνης ἕνεκεν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.
ψαλμός 25 παράγραφος 4: τὰς ὁδούς σου, Κύριε, γνώρισόν μοι, καὶ τὰς τρίβους σου δίδαξόν με.
ψαλμός 25 παράγραφος 10: πᾶσαι αἱ ὁδοὶ Κυρίου ἔλεος καὶ ἀλήθεια τοῖς ἐκζητοῦσι τὴν διαθήκην αὐτοῦ καὶ τὰ μαρτύρια αὐτοῦ.
ψαλμός 119 παράγραφος 35: ὁδήγησόν με ἐν τῇ τρίβῳ τῶν ἐντολῶν σου, ὅτι αὐτὴν ἠθέλησα. 
ψαλμός 119 παράγραφος 105: Λύχνος τοῖς ποσί μου ὁ νόμος σου καὶ φῶς ταῖς τρίβοις μου.  

Κάθε βράδυ θα καις και από ένα κερί με όλην την παραπάνω διαδικασία (την επίκληση στην Εκάτη θα την κάνεις μόνο το πρώτο βράδυ). Μετά από τις 9 μέρες θάψε τα υπολείμματα απ’τα κεριά στο πίσω μέρος της αυλής σου ή σε μια υγιή γλάστρα, αν δεν έχεις. 


Πήγαινε σε ένα τρίστρατο ή σταυροδρόμι και άφησε λίγο φαγητό ως προσφορά στην Εκάτη –μέλι, ψητό κρέας, κρασί, γάλα, ένα κομμάτι κέηκ, χυμός φρούτων, βραστά αυγά, ελιές μαύρες. Μην τα βάλεις σε κάποιο ύφασμα αλλά άφησέ τα πάμω στο χώμα. Καλύτερη μέρα για προσφορές στην Εκάτη είναι η Πανσέληνος ή Νέα Σελήνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου