Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Έλαιο Βασιλιάς Σολομώντας

Σε λάδι βάσης αμυγδαλέλαιο προσθέτουμε:
●αιθέριο έλαιο ύσσωπο
●αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
●αιθέριο έλαιο φασκόμηλο
●αποξηραμένη ρίζα πολυγόνατου (ονομάζεται και Σφραγίδα του Σολομώντα)

Το έλαιο αυτό χρησιμοποιείται για να μας δώσει σοφία και ψυχική ικανότητα, όπως ο βασιλιάς Σολομώντας έγινε γνωστός για τη σοφία του. Το φοράμε σαν άρωμα πίσω απ΄τα αυτιά αλλά και στο σημείο του τρίτου ματιού. Κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση, η ενέργεια των συστατικών του ενισχύει τη διαίσθηση και μας βοηθάει να αποφασίσουμε το σωστό.Και μια μικρή ιστορία:

Δύο μητέρες τσακώνονταν για το ποιανης ήταν το παιδί, εμφανίστηκαν λοιπόν μπροστα στο βασιλιά Σολομώντα.  

Και η μία γυναίκα είπε: Ω, κύριέ μου! Εγώ κι αυτή η γυναίκα κατοικούμε στο ίδιο σπίτι, και γέννησα, καθώς συγκατοικούσα μαζί της· και την τρίτη ημέρα αφού γέννησα εγώ, γέννησε κι αυτή η γυναίκα· και ήμασταν μαζί· δεν υπήρχε ξένος μαζί μας στο σπίτι· μόνον εμείς οι δύο ήμασταν στο σπίτι· και τη νύχτα πέθανε ο γιος αυτής τής γυναίκας, επειδή κοιμήθηκε επάνω του· κι αυτή, αφού σηκώθηκε τα μεσάνυχτα, πήρε το γιο μου από το πλάι μου, ενώ η δούλη σου κοιμόταν, και τον έβαλε στον κόρφο της· ενώ το γιο της το νεκρό τον έβαλε στον κόρφο μου· και όταν σηκώθηκα το πρωί, για να θηλάσω το γιο μου, να, ήταν νεκρός· όμως, αφού το πρωί το παρατήρησα, να, δεν ήταν ο γιος μου που είχα γεννήσει. Και η άλλη γυναίκα είπε: Όχι, αλλ' ο ζωντανός είναι ο γιος μου, ενώ ο νεκρός είναι ο γιος σου. Κι εκείνη είπε: Όχι, αλλ' ο νεκρός είναι ο γιος σου, ενώ ο ζωντανός είναι ο γιος μου.  

Και ο βασιλιάς είπε: Η μεν μία λέει: Αυτός ο ζωντανός είναι ο γιος μου, ενώ ο νεκρός είναι ο γιος σου· η δε άλλη λέει: Όχι, αλλ' ο νεκρός είναι ο γιος σου, ενώ ο ζωντανός είναι ο γιος μου. 

Και ο βασιλιάς είπε: Φέρτε μου μία μάχαιρα. Και έφεραν τη μάχαιρα μπροστά στο βασιλιά. Χωρίστε το ζωντανό παιδί στα δύο, και δώστε το μισό στη μία, και το άλλο μισό στην άλλη.

Τότε, η γυναίκα της οποίας ήταν ο ζωντανός γιος, μίλησε στον βασιλιά (επειδή, σπλαχνίστηκε το γιο της) και είπε: Ω, κύριέ μου! Δώσε το ζωντανό παιδί σ' αυτή, και μη το θανατώσεις με κανέναν τρόπο.


Η άλλη, όμως, είπε: Ούτε δικό μου ας είναι, ούτε δικό σου· χωρίστε το. 

Τότε, απαντώντας ο βασιλιάς, είπε: Δώστε το ζωντανό παιδί σ' αυτή, και μη το θανατώσετε με κανέναν τρόπο· αυτή είναι η μητέρα του. 
Και ολόκληρος το Ισραήλ άκουσε για την κρίση, που ο βασιλιάς έκρινε, και φοβήθηκαν το βασιλιά· επειδή, είδαν ότι υπήρχε μέσα του σοφία Θεού, για να κάνει κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου