Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Το ρόδο της Ιεριχούς

Γνωστό και σαν Χεράκι ή Ρόδο της Παναγίας.
Συμβολίζει την αιωνιότητα και το άφθαρτο, το αθάνατο της ψυχής!

Λέγεται πως συντρόφευε την Παναγία στο μοναχικό της ταξίδι από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο, και από σεβασμό στη χάρη της, άνοιγε δίπλα της σε κάθε της στάση και έκλεινε πάλι για να ακολουθήσει τα βήματα της μες στην έρημο κάθε φορά που εκείνη συνέχιζε το δρόμο της.

Έτσι, η Παναγία το ευλόγησε να μην πεθαίνει ποτέ.Το ρόδο της Ιεριχούς έγινε «σημαία» των σταυροφόρων και πριν από κάθε τους εκστρατεία το άνοιγαν και του ζητούσαν να τους προστατεύσει και να τους φέρει κακοτυχία, νίκη και εκπλήρωση.

Στη Γερμανία, είναι πάρα πολύ γνωστό ως δώρο αγάπης σε κάθε ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί.

Το βάζουν κάτω από το κρεβάτι της γυναίκας που πρόκειται να γίνει μητέρα για να έχει εύκολο τοκετό, και όταν το βρέφος γεννηθεί το ανοίγουν στο όνομα του για να έχει υγεία, μακροζωία και καλή τύχη.

Το ρόδο αυτό είναι σαν μια κληρονομιά που δίδεται στο παιδί, από τη στιγμή που γεννιέται και το συντροφεύει σε όλη του ζωή, σε κάθε του νέο ξεκίνημα! Κάθε του άνοιγμα ένα άνοιγμα σε κάθε τι καινούργιο!


Για να σας δώσει τις πολυάριθμες ευλογίες του ακολουθήστε την εξής διαδικασία: κρατήστε το ρόδο στα χέρια σας και ζητήστε του να σας φέρει όλα τα παραπάνω (ή μπορεί να επικεντρωθείτε σε μία μόνο ευχή). Τοποθετήστε το σε ένα μπωλάκι και βάλτε του λίγο νερό (μην το σκεπάσετε με νερό για να μην σας σαπίσει). Μέσα σε λίγα 24ωρα, αυτό που πριν έμοιαζε με ξερή ρίζα θα ανοίξει, θα πρασινίσει και θα ανθήσει! Έτσι λέγεται πως το πνευμα του φυτού θα πραγματοποιήσει τις ευχές σας!


Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να του αλλάζετε καθημερινά το νερό για 21 ημέρες και την 22η, βγάλτε το έξω από το μπωλ και αφήστε το να στεγνώσει. Το ρόδο θα ξανακλείσει και θα γίνει όπως ήταν αρχικά.


Φυλάξτε το κάπου για να μπορέσετε να το ξαναχρησιμοποιήσετε όταν το χρειαστείτε. Αλλά προσοχή: το ρόδο πρέπει να το ενεργοποιεί πάλι το ίδιο άτομο που για χάρη του άνθισε την πρώτη φορά...


Ζήτα του «άνοιγμα» σε ότι θελήσεις! Τοποθέτησε το σε ένα μπολ, κάνε την ευχή σου! Κράτησε τo ανοιχτό 21 μέρες!

Το μόνο που θέλει από σένα, είναι καθαρό νερό κάθε μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου