Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Οι 7 κανόνες της έλξης

Έλξη ονομάζεται η πνευματική διαδικασία με την οποία εξασκούμε με τέτοιον τρόπο το μυαλό μας και τις ψυχικές μας δυνάμεις, ώστε να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να ακολουθήσουμε, ταυτόχρονα, ορισμένους βασικούς "κανόνες".

1. Έντονη επιθυμία.
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Για να πετύχεις κάτι πρέπει να το θέλεις πολύ, να είσαι σίγουρος για αυτό και να μην αμφιταλαντεύεσαι. Κάτι που όταν το σκέφτεσαι δημιουργούνται έντονα συναισθήματα και η καρδιά σου χτυπάει δυνατά.

2. Οραματισμός.
Βάλε τον εαυτό σου να οραματίζεται κάθε μέρα ότι η επιθυμία σου γίνεται πραγματικότητα, και νιώσε τα συναισθήματα που θα βίωνες αν συνέβαινε στα αλήθεια. Η καλύτερη ώρα για να οραματιστείς είναι το πρωί πρωτού σηκωθείς απ'το κρεβάτι, αφενός γιατί το ο νους είναι χαλαρός, χωρίς άγχος και λειτουργεί αβίαστα, αφετέρου προετοιμάζει τις συμπαντικές ενέργειες να συνωμοτήσουν την υπόλοιπη μέρα.

3. Λεκτική επιβεβαίωση (affirmation).
Κάνε καθημερινές θετικές δηλώσεις, σε χρόνο ενεστώτα. Μη χρησιμοποιείς τις λέξεις αν, δεν, όταν και γενικά ό,τι, ενέχει αρνητικότητα και αμφιβολία. Στη δήλωσή σου να αναφέρεις και το συναίσθημα που θα ένιωθες με την πραγματοποίηση της επιθυμίας σου. Για παράδειγμα, αν θέλεις να βρεις δουλειά μπορεις να λες: Έχω βρει τη δουλειά που μου αρέσει και μου προσφέρει οικονομική ανεξαρτησία, και αισθάνομαι ικανοποιημένος και πλήρης.

4. Εστίαση.
Επικεντρώσου σε αυτό που θέλεις και μόνο σε αυτό. Μην ασχολείσαι πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα είσαι σε φάση που μετακομίζεις και ψάχνεις ένα ωραίο σπίτι και φτηνό, παράλληλα είσαι μόνος σου και θέλεις να κάνεις μια σχέση. Βάλε προτεραιότητες και συγκεντρώσου σε αυτό που κάνει την καρδιά σου να χτυπά πιο πολύ -βλέπε τον πρώτο κανόνα.

5. Πίστη.
Πίστεψε βαθειά όχι ότι θα γίνει, αλλά ότι έχει ήδη συμβεί! Όπως και στη θετική δήλωση είπες "έχω βρει δουλειά" και όχι "θα βρω", η πίστη ότι το γεγονός έχει υλοποιηθεί ανεβάζει τις πνευματικές σου δονήσεις και σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση.

6. Ευγνωμοσύνη.
Ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία είναι να είσαι ευγνώμων και να ευχαριστείς το Σύμπαν εκ των προτέρων για το δώρο που σου έκανε. Προσπάθησε όσο περισσότερο γίνεται να βιώσεις αυτό το συναίσθημα. Και γιατί άλλωστε να μην είσαι ευγνώμων, εφόσον στο προηγούμενο βήμα πίστεψες ότι έχει "συμβεί"?

7. Υλοποίηση.
Η επιθυμία σου γίνεται πραγματικότητα! Ακολουθώντας πιστά τα προηγούμενα βήματα, εσύ ο ίδιος δημιούργησες αυτό το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου