Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Πως φτιάχνουμε άλατα μπάνιου και γιατί τα χρησιμοποιούμε

Τα άλατα λειτουργούν όπως ακριβώς τα μαγικά μπάνια (μείγματα βοτάνων) που ρίχνουμε στη μπανιέρα μας: πρώτον η αφομοίωση της ενέργειας των υλικών που χρησιμοποιούμε γίνεται ευκολότερα, καθώς το σώμα και το μυαλό μας έχει χαλαρώσει μέσα στο ζεστό νερό, δεν σκεφτόμαστε τα προβλήματα της καθημερινότητας ούτε πότε και αν θα γίνει αυτό που ζητάμε. 

Και δεύτερον, υπάρχει και το αλάτι. Αυτό το θαυματουργό υλικό που καθαρίζει, εξαγνίζει, προστατεύει, ενισχύει τις ιδιότητες των υπολοίπων υλικών και γενικώς -ας μου επιτραπεί ο όρος- βγάζει το φίδι απ'την τρύπα, καθώς χρησιμοποιείται σε πολλές για διάφορους σκοπούς.

Ας μην ξεχνάμε ότι το αλάτι είναι ένα πολύ δυνατό ενεργειακό υλικό και θα κάνει ακριβώς ότι του ζητήσουμε.

Έτσι λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε άλατα μπάνιου για προσέλκυση έρωτα, αφθονίας, τύχης, για εξαγνισμό, προστασία και λύσιμο από μαγεία. Πάντα σύμφωνα με τις ιδιότητες των αιθερίων ελαίων και των βοτάνων και φυσικά μπορούμε να πειραματιστούμε δημιουργώντας τους δικούς μας συνδυασμούς.

Για να φτιάξουμε τα δικά μας άλατα μπάνιου χρειαζόμαστε:

●2 φλιτζάνια αλάτι epsom (το βρίσκουμε στα φαρμακεία)
●1/4 του φλιτζανιού χοντρό θαλασσινό αλάτι
●2 κουταλιές του γλυκού από κάποιο έλαιο βάσης: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο, jojoba ή να πάμε σε πιο εξεζητημένα λάδια ανάλογα το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε όπως βερυκοκέλαιο, λάδι φράουλας, λάδι από τριαντάφυλλο κλπ.
●5 σταγόνες για κάθε αιθέριο έλαιο
●μία –δυο σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
●μια κουταλιά του γλυκού αποξηραμένα βότανα (προαιρετικά)

Ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά με το χέρι, τα βάζουμε σε ένα όμορφο βαζάκι και είναι έτοιμο.

Ή μπορούμε να ακολουθήσουμε την απλή συνταγή που λέει να ανακατέψουμε χοντρό θαλασσινό αλάτι με τα αιθέρια έλαια.

Ρίχνουμε συνήθως μια χούφτα άλατα σε ζεστό νερό και μπαίνουμε μέσα καθώς οραματιζόμαστε την επιθυμίας μας, και μένουμε στο νερό όση περισσότερη ώρα γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου