Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Τα σημάδια των κεριών: η φλόγα

Κάτι που συχνά παρατηρούμε στις τελετές μας είναι η συμπεριφορά του κεριού κατά την καύση του. Μιλάμε πάντα για τα τελετουργικά κεριά και όχι για τα κεριά του βωμού! Με τον καιρό και με την εμπειρία θα μπορείτε όχι μόνο να διαχωρίζετε τις περιπτώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψιν αλλά και το τι ακριβώς θέλει να σας πει το κερί σας για την τελετή σας. Όλα τα σημάδια δεν είναι πραγματικά, μιας και μπορεί να φταίει η κακή ποιότητα του κεριού ή του φιτιλιού και να μη συμβαίνει τίποτα άλλο. Ας δούμε όμως τι μπορεί να θέλει να μας πει ένα κερί όταν: ●Η φλόγα τρεμοπαίζει χωρίς κανένα προφανή λόγο (ρεύματα αέρα, φύσημα δικό μας, υλικά που μπορεί να έχει μέσα το κερί όπως βότανα κλπ): 
Αν η φλόγα χορεύει ή αναπηδά ή υψώνεται πολύ χωρίς να είναι αντίστοιχα μακρύ το φυτίλι, θεωρείται σημάδι ότι το άτομο για το οποίο κάνουμε το ξόρκι επηρεάζεται πολύ από την εργασία μας και ανταποκρίνεται, είναι δεκτικό δηλαδή. 
Αν η φλόγα χαμηλώνει και εξυψώνεται διαδοχικά, συνήθως σημαίνει ότι το άτομο υποσυνείδητα αντιλαμβάνεται την εργασία και εναλλάξ αντιδρά- αποδέχεται το μήνυμα που του στέλνουμε. 
Αν καίμε δύο κεριά ονοματισμένα σε δύο άτομα και η φλόγα του ενός γείρει προς το άλλο, δείχνει ότι αυτό το άτομο είναι συναισθηματικά δεμένο στο άλλο. Το κερί με την πιο ισχυρή φλόγα, δείχνει ότι το άτομο αυτό έχει το πάνω χέρι στη σχέση. 
Αντίστοιχα αν η φλόγα του ενός κεριού απομακρυνθεί από το άλλο και «κοιτάζει» αντίθετα, δείχνει ότι το άτομο εκείνο είναι συναισθηματικά απομακρυσμένο από το άλλο. 

●Η φλόγα τρίζει ή κάνει άλλους θορύβους: 

Σε αυτή την περίπτωση κάποιο μήνυμα θέλει να έρθει σε εμάς. Αν έχουμε επικαλεστεί κάποιο πνεύμα, είναι συχνό φαινόμενο η «θορυβώδης» φλόγα και θα πρέπει όντως να περιμένουμε κάποιο σημάδι μηνύματος. Εχουμε επομένως τις αισθήσεις μας σε επιφυλακή. 

●Η φλόγα είναι σταθερή αλλά το κερί λιώνει και τρέχει τριγύρω αφήνοντας γραμμές και σταγόνες στα πλαϊνά: 

Παρατηρούμε τα λιώματα και τα σχήματα που αφήνουν πάνω στο κερί μας.. αν έχουν χυθεί και πάνω στα υλικά που μπορεί να έχουμε γύρω στη βάση του κεριού, δείχνει ότι το ξόρκι μας «ανυπομονεί» να πραγματοποιηθεί. 
Αν καίμε διπλό κερί (πχ. γάμου) και η φιγούρα του ενός λιώνοντας «αγκαλιάζει» τη φιγούρα του άλλου, σημαίνει ότι το πρώτο άτομο είναι περισσότερο δεμένο συναισθηματικά με το δεύτερο. 

●Η φλόγα βγάζει πολύ καπνό κατά την καύση αλλά κάποια στιγμή σταματάει: 

Συνήθως αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι θα είναι δύσκολη η κατάσταση στην αρχή αλλά η υπόθεση θα έχει αίσια έκβαση. 

●Η φλόγα σβήνει μόνη της πριν τελειώσουμε: 

Αυτό μπορεί να είναι σημάδι με πολλές ερμηνείες. Το ένστικτό μας θα διαλέξει τη σωστή τελικά! Υπάρχει η άποψη ότι αν συμβεί αυτό σημαίνει ότι το ξόρκι μας δεν επιθυμεί να ολοκληρωθεί και πρέπει να το σεβαστούμε και να το αφήσουμε. Ότι οι δυνάμεις δηλαδή δεν συμφωνούν με την εργασία μας. Υπάρχει όμως και η άποψη που λέει ότι θα σιγουρευτούμε μόνο αν ξανανάψουμε το κερί και παρατηρήσουμε τι θα γίνει. Αν ακολουθήσετε τη δεύτερη, ανάψτε ξανά το κερί με πολλή ευλάβεια, απόλυτη συγκέντρωση και προσευχόμενοι. Αν ξανασβήσει σταματήστε! Αν δεν ξανασβήσει, σημαίνει ότι ίσως δεν δείξατε τον πρέποντα σεβασμό την πρώτη φορά που ανάψατε το κερί ή δεν ήσασταν συγκεντρωμένοι στο σκοπό σας. 

●Η φλόγα είναι πολύ δυνατή και το κερί λιώνει υπερβολικά γρήγορα: 

Είναι συνήθως σημάδι που δείχνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα αλλά δε θα έχουν διάρκεια. Αν εχετε ανάψει 2 κεριά για 2 άτομα και το ένα λιώσει πολύ πιο γρήγορα από το άλλο, δείχνει ότι το άτομο αυτό θα επηρεαστεί έντονα και άμεσα από την τελετή μας αλλά και πάλι μπορεί να μην έχει διάρκεια η επιρροή. 

●Η φλόγα είναι κάπως αδύναμη και το κερί αργεί υπερβολικά να καεί: 

Δείχνει ότι μπορεί να αργήσουν λίγο τα αποτελέσματα, αλλά όταν φανούν θα έχουν διάρκεια. Επίσης, είναι ενδεικτικό ατόμου που προσπαθεί να αντισταθεί στην εργασία μας. 

●Η φλόγα λαμπαδιάζει και το κερί πιάνει φωτιά: 

Καταρχήν ελέγξτε μήπως επαλείψατε το κερί με εύφλεκτο έλαιο. Αν όχι, τότε είναι σαφώς άσχημο σημάδι και πρέπει να διακόψουμε την εργασία. Το ίδιο ισχύει αν το κερί πέσει χωρίς λόγο ή αποκοπεί ένα τμήμα του μαζί με φιτίλι. 

●Το φυτίλι διαχωρίζεται κατά την καύση του (σαν ψαλίδα): 

Αυτό συνήθως είναι θέμα ποιότητας του φυτιλιού. Σε αυτή την περίπτωση διορθώστε το αν μπορείτε και παρατηρήστε. Αν ξαναγίνει, το κερί είναι ελαττωματικό. Αν όμως το παθαίνετε με πολλά διαφορετικά κεριά, τότε είναι σαφώς σημάδι ότι κάτι δεν κάνετε σωστά στην τελετή σας και επομένως θα επηρεαστεί και το αποτέλεσμα.

Πηγή: φόρουμ Μυρόλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου