Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Μαγικά αρωματικά με πορτοκάλι

Ονομάζονται και πομάδες ή «αρωματικές σφαίρες», άρχισαν να χρησιμοποιούνται στο Μεσαίωνα για να διώξουν τις άσχημες μυρωδιές από ένα δωμάτιο. Είναι το γνωστό πορτοκάλι τρυπημένο από γαρύφαλλα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. Στη μαγεία τα χρησιμοποιούμε για ευημερία και προστασία, και όταν χάσουν το άρωμά τους τα ρίχνουμε σε φωτιά ή τα θάβουμε στη γη σαν προσφορά.

Υλικά:
●ένα πορτοκάλι
●μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο μπαχαρικό)
●κανέλα σε σκόνη
●κορδέλα


Μπήξε τα μοσχοκάρφια στο πορτοκάλι με το «μπουμπούκι» τους να βρίσκεται προς τα έξω. Χρησιμοποίησε όσα θέλεις και σε όποια διάταξη θέλεις, αρκεί να αφήσεις λίγο χώρο για να δέσεις την κορδέλα. Βάλε ό,τι χρώμα κορδέλα θέλεις, την οποία θα περάσεις πάνω στο πορτοκάλι (στα σημεία που δεν θα έχει μοσχοκάρφια) και μόλις τελειώσει θα την δέσεις με έναν φιόγκο. Αν θέλεις, για να μην φύγει η κορδέλα, μπορείς να βάλεις καρφίτσες κατά μήκος της. Πασπάλισε το πορτοκάλι με σκόνη κανέλας, να πάει παντού. Αυτό ήταν –τώρα άφησέ το σε κάποιο σημείο του σπιτιού για να αναδύεται το άρωμα. Όταν χάσει το άρωμά του και αρχίσει να σαπίζει ρίξτο σε φωτιά λέγοντας:

Σε επιστρέφω στο στοιχείο σου τη φωτιά.

Ήλιε, Δία και Αφροδίτη σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

**Όλα τα υλικά ανήκουν στο στοιχείο της φωτιάς, το πορτοκάλι κυριαρχείται απ’τον Ήλιο, τα μοσχοκάρφια απ΄το Δία και η κανέλα απ’την Αφροδίτη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου