Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Οι ιδιότητες των λίθων ανάλογα με το χρώμα τους

Σε γενικές γραμμές οι ιδιότητες των λίθων ταξινομούνται και χρησιμοποιούνται ανάλογα με το χρώμα τους.

Οι κόκκινοι λίθοι ενισχύουν την αλλαγή, το σεξ, το πάθος και την ενέργεια. Προωθούν το θάρρος και ενισχύουν την δράση. Δίνουν πρόσθετη ενέργεια εάν τους τοποθετήσετε στην επιφάνεια εργασίας σας.

Οι πορτοκαλί λίθοι ελκύουν την τύχη και την επιτυχία και είναι ιδιαίτερα καλοί για αλλαγή της τύχης. Συνδέονται με την προσωπική δύναμη, δυναμώνουν την θέληση, βελτιώνουν την διάθεση και την δημιουργικότητα.

Οι κίτρινοι λίθοι αφορούν το πνεύμα και την επικοινωνία, την πνευματική δύναμη και δημιουργικότητα. Επίσης, είναι προστατευτικοί για αεροπορικά ταξίδια.

Οι πράσινοι λίθοι σχετίζονται με την ευημερία, το χρήμα, τα πλούτη και την τύχη. Αφορούν την αύξηση, την γονιμότητα, την αρμονία, την συμπάθεια, την υγεία, την αφθονία, την φύση, το γάμο και τις σχέσεις. Επίσης χρησιμοποιούνται για θεραπεία καθώς επίσης και στην κηπουρική.

Οι ροζ λίθοι προωθούν τα αισθηματικά και συναισθηματικά θέματα. Ελκύουν την αγάπη ή ενισχύουν την υπάρχουσα αγάπη και λειαίνουν τις δυσκολίες σε μακροχρόνιες σχέσεις. Παράλληλα προωθούν την ηρεμία,την ευτυχία, την στοργή, τη χαρά και το γέλιο, βοηθούν στην έλξη φίλων και ενισχύουν την εξωστρέφεια.

Οι γαλάζιοι λίθοι βοηθούν στην ομαλή επικοινωνία και στην κατανόηση και ανοίγουν δρόμο στην αγάπη. Επίσης, ευνοούν τα ταξίδια και τις θαλάσσιες μετακινήσεις,και παρέχουν προστασία σε θαλασσινά ταξίδια.

Οι μπλε λίθοι αυξάνουν τη διαίσθηση, ενισχύουν την προστασία και ελκύουν την σοφία και καθοδήγηση.

Οι βυσσινί και μωβ λίθοι είναι εξαιρετικά καλοί για το διαλογισμό, την διαισθητική ανάπτυξη και ότι αφορά το υποσυνείδητο. Μαζί με τους πράσινους και τους μπλε λίθους βοηθούν στη διατήρηση της υγείας. Επίσης ευνοούν τα μακροχρόνια πλάνα.

Οι λευκοί λίθοι θεωρούνται προστατευτικοί και τυχεροί. Επειδή το λευκό θεωρείται ότι περιέχει όλα τα χρώματα, υποκαθιστούν όλους τους άλλους με την ανάλογη φόρτιση. Είναι ιδιαίτεροι καλοί για πνευματική καθοδήγηση, ηρεμία και επικέντρωση.

Οι μαύροι λίθοι θεωρούνται προστατευτικοί γιατί απωθούν ή απορροφούν τις αρνητικές επιδράσεις και τις μετατρέπουν σε θετικές. Αφορούν τη γη και τη σταθερότητα. Είναι οι λίθοι του αυτοελέγχου, της ήρεμης δύναμης και της ανθεκτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου