Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Το κύπελλο με το νερό

Οι Παγανιστές συνήθως έχουν πάνω στο Βωμό τους έναν κάλικα με νερό. Σκοπός του είναι να εξαγνίσει το χώρο από κάθε αρνητική ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας εργασίας. Το νερό δεν πρέπει να είναι βρύσης αλλά από πηγή.

Η διαδικασία ευλογίας του είναι εύκολη. Άπλωσε το ένα χέρι σου πάνω απ'το νερό και πες την ακόλουθη προσευχή στο Θεό και τη Θεά:

Θεικέ Πατέρα, Μητέρα Θεά,
εξαγνίστε αυτό το νερό με τις θεικές σας δυνάμεις,
ευλογήστε το με το Φως σας.Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις μια τσιμπιά αλάτι μέσα στο νερό καθώς το ευλογείς, αφού το αλάτι έχει την ιδιότητα να καθαρίζει ενεργειακά και να εξαγνίζει τα αντικείμενα. Επίσης μπορείς να βάλεις μέσα στον κάλικα ένα πεντάκτινο (για προστασία) ή ένα ευλογημένο αθάμι (για δύναμη).

Παρόλο που συνήθως ο ρόλος του στο Βωμό είναι να αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού, έχει και άλλες χρήσεις. Με αυτό μπορείς να παρασκευάσεις φίλτρα ή να αλείψεις μαγικά αντικείμενα πριν τα χρησιμοποιήσεις. Αποτελεί μια καλή προστασία απέναντι στις αρνητικές οντότητες.

Όταν θελήσεις να το ανανεώσεις θα το ρίξεις σε μια γλάστρα ή ένα δέντρο, ως δείγμα σεβασμού στη φύση και τις δυνάμεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου