Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Ο κύκλος προστασίας

Η δημιουργία ενός κύκλου προστασίας είναι απαραίτητη για να δημιουργήσετε έναν πνευματικό και προστατευμένο χώρο. Λέγοντας «πνευματικό χώρο» εννοώ ότι η εργασία που θα κάνετε έχει να κάνει με την ενέργεια του πνεύματος σας, και όσον αφορά την προστασία αναφέρομαι στην καθαρότητα του χώρου από κάθε εξωτερική ενέργεια.

Ο κύκλος προστασίας δεν είναι πραγματικός κύκλος. Είναι νοητός και δημιουργείται από εμάς για να ορίσουμε μια περιοχή όπου ο πνευματικός κόσμος διαχωρίζεται από τον αληθινό και όλα είναι πιθανά να συμβούν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δημιουργούμε «έναν τόπο, που δεν είναι τόπος, για να εργαστούμε σε ένα χρόνο, που δεν είναι χρόνος». Παράλληλα, ο κύκλος θα βοηθήσει να διατηρηθεί η ενέργεια περιορισμένη, ώστε να υπάρξει το μέγιστο αποτέλεσμα την ώρα της εργασίας.

Ο κύκλος προστασίας πρέπει να περικλείσει όλο το χώρο στον οποίο θα εργαστείτε και πρέπει να μείνετε μέσα σε αυτόν σε όλη τη διάρκεια της εργασίας σας. Προσέξτε να μην τον δημιουργήσετε από την εξωτερική πλευρά και να μπείτε μετά μέσα, ούτε και να τον παραβιάσετε βγάζοντας έξω κάποιο χέρι κατά λάθος. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή. Για τον ίδιο λόγο φροντίστε να μην σας ενοχλήσουν, αλλά και να έχετε κοντά σας ότι θα χρειαστείτε.

Ο τρόπος που θα κάνετε τον κύκλο προστασίας είναι με ένα λιβανιστήρι και με βότανα, μυρωδικά ή /και λιβάνι. Θα μπορούσατε επίσης να τον κάνετε χρησιμοποιώντας ένα λευκό κερί ή λευκό ρεσό, ώστε να δηλώσετε τη θετικότητα της πρόθεσή σας. Στη συνέχεια θα αφήσετε το λευκό κερί να καεί μέχρι τέλους στην επιφάνεια εργασίας σας. Στην περίπτωση που θα βρεθείτε σε ανάγκη και τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν, οραματιστείτε ότι δημιουργείτε έναν κύκλο προστασίας με θετικό φως, κινώντας το σώμα σας δεξιόστροφα.


Βάλτε ένα καρβουνάκι και τα βότανα στο λιβανιστήρι και ανάψτε το. Κρατήστε το στο προβολικό σας χέρι και κάντε τον κύκλο ξεκινώντας από την Ανατολή, γιατί η Ανατολή αφορά το στοιχείο του αέρα και δηλώνει ότι η σκέψη προηγείται της δράσης. Κινηθείτε δεξιόστροφα και φροντίστε να καλύψετε όλη την περίμετρο του δωματίου ώστε να μπορείτε να κινηθείτε άνετα. Τέλος, αφήστε το λιβανιστήρι στην επιφάνεια της εργασίας με το καπάκι του ανοιχτό ή κλειστό, ανάλογα με την επιλογή σας.


Την ώρα που δημιουργείτε τον κύκλο προστασίας, πείτε θετικές βεβαιώσεις, όπως: 


Αυτός ο κύκλος δημιουργείται με θετικότητα 
και αγνή πρόθεση και να είναι ένα μέρος 
που υπάρχει η τέλεια αγάπη, 
η ηρεμία και η προστασία. 

Ή 

Επικαλούμαι την ανώτερη δύναμη του καλού 
και τις θετικές δυνάμεις του σύμπαντος 
να κρατήσουν μακριά κάθε αρνητική δύναμη 
και μόνο θετικές δυνάμεις να πλησιάσουν αυτόν το χώρο.

Όταν τελειώσετε την εργασία σας θα καταργήσετε τον κύκλο αριστερόστροφα με τον ίδιο τρόπο. Επειδή συνήθως το καρβουνάκι σβήνει στην διάρκεια της εργασίας, θα κάνετε την κατάργηση με το λιβανιστήρι σβησμένο ή, αν θέλετε, μπορείτε να ανανεώσετε το καρβουνάκι και τα βότανά σας και να τα ανάψετε και πάλι.

Πηγή: Εγχειρίδιο Φυσικής Μαγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου