Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Τα κεριά ρεσώ

Δεν έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα για τα ρεσώ, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τα κλασικά μασίφ κεριά ή τα ομοιώματα. 
Συνήθως χρησιμοποιούμε τα ρεσώ όταν διαβάζουμε προσευχές ή όταν θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάποια θεότητα ή άγγελο. 

Μερικοί λόγοι που δεν τα χρησιμοποιούμε στις μαγικές εργασίες είναι:

●Θεωρείται ότι το αλουμίνιο που περικλείει το κερί χαλάσει την ενέργεια του ξορκιού.

●Το σχήμα τους είναι περίεργο και είναι μικρά σε μέγεθος, και θεωρείται έτσι ότι δεν μπορούν να στείλουν αρκετή ενέργεια στο σύμπαν.
●Δεν μας έχει περάσει απ’το μυαλό.


Παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν παύει να αποτελεί μια ύστατη λύση όταν δεν έχουμε κεριά ή αν το κερί μας σπάσει. Εξάλλου ένας πειραματισμός ποτέ δεν βλάπτει, δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε κάτι για να δούμε αν μας ταιριάζει.

Πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε


Τα περισσότερα ρεσώ είναι λευκά, που σημαίνει ότι το λευκό χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε καλό σκοπό.


Συγκεντρώνουμε τα κατάλληλα βότανα, έλαια, σκόνες, μάρτυρες κλπ. που θα χρησιμοποιήσουμε στο ξόρκι. Έπειτα αφαιρούμε το ρεσώ απ’το αλουμινένιο καπάκι του και χαράζουμε γύρω του την επιθυμία μας, με μια καρφίτσα ή με το νύχι μας. Το πρώτο και το τελευταίο γράμμα πρέπει να συναντιούνται μεταξύ τους στον κύκλο.


Τώρα ρίχνουμε μέσα στο αλουμινένιο καπάκι μια τσιμπιά απ’τα βότανα  και τις σκόνες μας και 3 σταγόνες απ’το έλαιο. Ξαναβάζουμε το ρεσώ μέσα στο αλουμίνιο. Βάζουμε λίγο απ’το έλαιο στο δάχτυλό μας και με αυτό στριφογυρίζουμε το φιτίλι του κεριού τρεις φορές δεξιόστροφα.


Τέλος, ενεργοποιούμε το κερί τοποθετώντας τα χέρια μας από πάνω του, καθώς οραματιζόμαστε ότι βρισκόμαστε μέσα σε έναν κύκλο φωτός. Τραβάμε όλην αυτήν την ενέργεια που βρίσκεται γύρω μας και τη διοχετεύουμε στο κερί. 

Ανάβουμε το κερί και διαβάζουμε τα λόγια ή την προσευχή που έχουμε τρεις φορές, και αισθανόμαστε την ενέργεια να δυναμώνει κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου