Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο -για απελπισμένες υποθέσεις

Διαβάζουμε την προσευχή αυτή όταν θέλουμε να πραγματοποιηθεί μια επιθυμία μας που αφορά ένα πολύ καίριο και σημαντικό ζήτημα για εμάς, όταν έχουμε απελπιστεί και πιστεύουμε πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος είναι ο Άγιος των απελπισμένων υποθέσεων.

Ξεκινάμε διαβάζοντας τον ψαλμό 50 (ελέησόν με, ο Θεός, κατά το μέγα έλεός σου...) που είναι ψαλμός εξομολογητικός και εξαγνιστικός.
Έπειτα λέμε το Πάτερ Ημών.
Ακολουθεί η προσευχή στο φύλακα Άγγελό μας:

Άγιε Άγγελε, εσύ που είσαι φύλακας (προστάτης) της αθλίας ψυχής μου και της ταλαίπωρης ζωής μου, μή με εγκαταλείψης τον αμαρτωλό, μήτε να απομακρυνθής από μένα εξ αιτίας της χαυνότητός μου.
Μή επιτρέψης στον πονηρό δαίμονα να κυριαρχήσει επάνω μου κατατυραννώντας αυτό το θνητό μου σώμα. Κράτησε το ταλαίπωρο και παράλυτο χέρι μου και οδήγησέ με στην οδό της σωτηρίας.
Ναι, άγιε Άγγελε του Θεού, εσύ που είσαι φύλακας και σκεπαστής της αθλίας ψυχής μου και του αθλίου σώματός μου, συγχώρησέ με για όλα εκείνα με τα οποία σε ελύπησα όλες τις ημέρες της ζωής μου, και για όσα αμάρτησα την σημερινή ημέρα.
Σκέπασέ με και τούτη τη νύκτα και διαφύλαξέ με από κάθε επήρεια του αντιπάλου διαβόλου, για να μή παροργίσω τον Θεό με κάποιο αμάρτημα.
Και συνάμα πρέσβευε για χάρι μου προς τον Κύριο, να με στερεώση στον θείο φόβο (σεβασμό) και να με κάνη δούλο άξιο της αγαθότητός του. Αμήν.

Τώρα διαβάζουμε την προσευχή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου, 7 φορές συνεχόμενα.

Ω Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, εσύ ως συγγενής εξ αίματος και φίλος του Ιησού Χριστού, εσύ ο ένδοξος Απόστολος και μάρτυρας του Κυρίου, εσύ με τις υπέροχες αρετές και θαύματα, εσύ ο υπέρμαχος των πιστών που θα σε τιμήσουν και θα σου δείξουν εμπιστοσύνη, εσύ που είσαι ο μεγάλος προστάτης και αρωγός σε κάθε αδιέξοδο και άλυτο πρόβλημα.
Σε εσένα απευθύνομαι και εγώ (το όνομά σας). Σε εσένα και από τα βάθη της καρδιάς και της ψυχής μου σε ικετεύω να έρθεις προς βοήθειά μου, 
προσευχήσου για εμένα, ικετεύω για την ισχυρή σου μεσολάβηση, 
ικετεύω για την Θεία χάρη που σου δόθηκε από τον Κύριο ώστε να βοηθάς 
και να δίνεις λύσεις σε καταστάσεις όπου όλες οι ελπίδες έχουν χαθεί.
Κοίταξε κάτω προς τα εμένα, η ζωή μου είναι μαύρη και μαρτυρική, 
οι μέρες μου είναι μέρες θλίψης και η καρδιά μου ένας ωκεανός πίκρας.
Όλα τα μονοπάτια μου είναι σπαρμένα με αγκάθια και σχεδόν καμιά στιγμή της ζωής μου δεν περνάει χωρίς δάκρυα και αναστεναγμούς και το πνεύμα μου είναι βυθισμένο σε ζοφερές σκέψεις. Η ανησυχία, η δειλία, η δυσπιστία και η απελπισία σαν μαύρος ιστός εγκλωβίζουν την ψυχή μου. Το μέλλον μου έχει εξαφανισθεί από τα μάτια μου και η πίστη μου με αστάθεια φωλιάζει μες στην καρδιά μου.
Βυθισμένος σε τέτοιες σκέψεις βλέπω τον εαυτό μου να περιβάλλεται από ένα μαύρο σύννεφο που μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο πυκνό.
Βοήθησέ με αυτή την ώρα της ανάγκης, βοήθησε να λάβω την βοήθεια της Αγίας Τριάδος, ώστε... (λέμε το πρόβλημά μας όσο γίνεται πιο παραστατικό).
Έλα προς βοήθειά μου Ω Άγιε Ιούδα Θαδδαίε και όλη μου την ζωή θα σου είμαι ευγνώμων και θα σε τιμώ ως τον πιο δυνατό προστάτη μου και με ευγνωμοσύνη θα ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα. Ευχαριστώ τον Θεό για το έλεός του και γεμάτος απελπισία επιζητώ την Χάρη σου. Αμήν.
Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Ιησού Χριστού. 
Ας είναι ευλογημένο το όνομα της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Μαρίας.
Ας είναι ευλογημένος ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.
Σ’ όλο τον κόσμο και σ’ όλους τους αιώνες, Αμήν.

Λέμε άλλη μια φορά το Πάτερ Ημών και το Μαρία Κεχαριτωμένη.


Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σου. 

Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ο Ιησούς. Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών 
νυν και αεί και την ώρα του θανάτου ημών, ΑΜΗΝ.

Κλείνουμε με τον ψαλμό 150 του Δαυίδ, που είναι ψαλμός ευχαριστίας προς το Θεό.

Διαβάζουμε την προσευχή για 9 συνεχόμενες μέρες, και πάντα την ίδια ώρα. Έχουμε αναμμένο κάθε μέρα ένα μελισσοκέρι και σε όλη τη διάρκεια της προσευχής καίμε αρσενικό λιβάνι. Όταν πραγματοποιηθεί η επιθυμία μας οφείλουμε να διαδώσουμε το όνομα του Αγίου και τον τρόπο με τον οποίο μας βοήθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου