Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Η μαγεία των κόμπων

Κάθε απλό συναίσθημα, σκοπός ή στοιχειακή δύναμη μπορεί να δεθεί και να ελεγχθεί με το να τον δέσουμε σε ένα κόμπο. Αγάπη, μαγική δύναμη, άνεμοι, σύννεφα, αρρώστια – όλα μπορούν να δεθούν σε ένα σκοινί ώστε να δημιουργήσουν ένα είδος «ενισχυτικής μπαταρίας» που θα διατηρήσει την δύναμη του ξορκιού.
Ένα τελετουργικό κόμπων μπορεί να εκτελεστεί για κάθε επιθυμητό σκοπό και το δεμένο σκοινί να μεταφερθεί ή να ραφτεί επάνω σε ρούχο κάποιου ή να χρησιμοποιηθεί με άλλο τρόπο.

Οι κόμποι μπορούν να λυθούν αργότερα ώστε να απελευθερωθεί το ξόρκι ή (για να εξαλείψετε κάτι αρνητικό) να καεί ή να θαφτεί τελετουργικά.

Υπάρχει ένας παλιός μύθος ο οποίος αναφέρει για έναν Μάγο να πουλάει στους ναυτικούς τον περίφημο κόμπο των Ανέμων. Λέγεται ότι οι άνεμοι δένονταν με κόμπους επάνω στο σκοινί και αν ο ναύτης χρειαζόταν αέρα για να ταξιδέψει δεν είχε παρά να λύσει τους κόμπους του σκοινιού- έναν κόμπο για ένα αεράκι, δυο για δυνατό άνεμο και τρεις για καταιγίδα.

Για να θεραπεύσει ένα κρύωμα ή κάποια ασήμαντη ασθένεια, η Μάγισσα ή ο Μάγος θα έπαιρνε ένα σκοινί και θα το έκανε κόμπο ώστε να δέσει πάνω του την ασθένεια. Στην συνέχεια το σχοινί έπρεπε να κρεμαστεί σε ένα θάμνο ή να καεί σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος όπου η αρρώστια θα εξοριζόταν.


Για να γιατρευτούν οι όγκοι και τα εξογκώματα πάρτε ένα κομμάτι σκοινί και δέστε πάνω του ένα κόμπο για κάθε εξόγκωμα και άγγιξε το κόμπο στο εξόγκωμα.


Κρέμασε το σκοινί κάτω από το υπόστεγο του σπιτιού σου και η βροχή θα παρασύρει τα εξογκώματα, Μετά την επόμενη βροχή θάψε το σκοινί στην Γη.

Για το ξόρκι των 9 κόμπων, γνωστό και ως εννιάκομπο, 9 κόμποι δένονται χαλαρά (ώστε να μπορούν να λυθούν αργότερα) σε ένα πορφυρό σκοινί ειδικά παρμένο για αυτό τον σκοπό. Καθώς δένετε τον κάθε κόμπο, την πρόθεση του ξορκιού την οραματιζόσαστε όλο και πιο δυνατά, κατευθύνοντας την συγκέντρωση και την δύναμη σας στον κόμπο.


Οι κόμποι δένονται με την αντίστοιχη σειρά και τα αντίστοιχα (ή παρόμοια λόγια) είναι τα εξής:


8----6----4----2----1----3----5----7----9

Με τον πρώτο κόμπο το ξόρκι αρχίζει
με τον δεύτερο κόμπο η ευχή μου αληθεύει
με τον τρίτο κόμπο, αμήν
με τον τέταρτο κόμπο τη γητεία αυτή δένω
με τον πέμπτο κόμπο το ξόρκι ζωντανεύει
με τον έκτο κόμπο το ξόρκι προσαρμόζω
με τον έβδομο κόμπο τη δύναμη δίνω
με τον όγδοο κόμπο η δύναμη μεγαλώνει
με τον ένατο κόμπο το ξόρκι δένω.

Στο δέσιμο του τελευταίου κόμπου, όλη η ενέργεια κατευθύνεται στο σκοινί με τους κόμπους με ένα τελικό οραματισμό του σκοπού. Η δύναμη που δίνατε όλη την ώρα του ξορκιού έχει τώρα αποθηκευτεί σε εκείνους τους κόμπους, μέχρις ότου να έρθει η κατάλληλη στιγμή να τους λύσετε.


Αν και όλοι οι κόμποι δέθηκαν σε ένα μόνο τελετουργικό, πρέπει να λυθούν ένας ο καθένας για 9 συνεχείς μέρες. Να τους λύνετε με την σειρά που τους δέσατε και όχι ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. Κάθε μέρα, πριν λύσεις ένα κόμπο, συγκεντρώσου στον σκοπό του ξορκιού και επανέλαβε τα ίδια λόγια καθώς τον έδενες.


Δεν είναι απαραίτητο το σκοινί ή η κορδέλα να είναι κόκκινου χρώματος. Μπορεί να είναι χρώματος εναρμονισμένου με τον σκοπό μας. Το κόκκινο το χρησιμοποιούμε γιατί είναι το χρώμα της δύναμης και της ενέργειας, την οποία και αποθηκεύουμε στους κόμπους. Ο αριθμός των κόμπων μπορεί να είναι 3, 9 ή 40, ανάλογα με το τι ορίζει το ξόρκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου