Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Η θεά Lakshmi

Το όνομα Λάκσμι προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη λάκσυα που σημαίνει σκοπός ή στόχος. 
Η Λάκσμι είναι μια όμορφη σεληνιακή θεά της ευημερίας και της καλοτυχίας με χρυσαφένιο δέρμα, που φέρνει ευλογίες ευημερίας σε όλους. Η Λάκσμι αντιπροσωπεύει επίσης την ομορφιά, την αγνότητα, τη γενναιοδωρία και την αληθινή αγάπη.  

Λέγεται ότι γεννήθηκε  από τη δίνη του ωκεανού φέρνοντας δώρα και άνθη λωτού, τόσο όμορφη που την ήθελαν όλοι οι θεοί για σύζυγό τους. Εκείνη επέλεξε να είναι με τον θεό Βισνού. Από εκεί και πέρα σε κάθε ζωή ξαναγεννιόταν ως σύντροφος του Βισνού. 

Επειδή η αληθινή αποστολή της Λάκσμι είναι να φέρνει αιώνια ευτυχία στη γη, μας βοηθά να βρίσκουμε μια καριέρα με νόημα που φέρνει ανταμοιβές και προσωπική πληρότητα. Γνωρίζει ότι ο πλούτος από μόνος του δεν αρκεί για να φέρει την ευτυχία σε βάθος χρόνου, πρέπει να συνοδεύεται από πνευματικότητα και αίσθημα επίτευξης. Για αυτό η Λάκσμι μας οδηγεί προς την εργασία της ζωής μας που θα δημιουργήσει  χαρά και αφθονία για εμάς και τους άλλους. 

Η Λάκσμι είναι συνδεδεμένη με τα άνθη του λωτού. Κάποιοι θρύλοι λένε ότι γεννήθηκε από ένα μπουμπούκι λωτού και κατοικεί σε αυτό. Στα έργα τέχνης απεικονίζεται συνήθως να κρατά ή να στέκεται πάνω σε ένα λωτό, που είναι σύμβολο πνευματικής αφύπνισης και γαλήνης.
Η Λάκσμι φένρει χάρη, ομορφιά και αγάπη στα σπίτια και φροντίζει να καλύπτονται  όλες οι ανάγκες του  νοικοκυριού. Ο θεός Γκανές της έχει μεγάλη αδυναμία και πολύ συχνά εργάζονται μαζί  για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Βοηθά στην αύξηση της αφθονίας, στην ομορφιά και την αισθητική, στο να βρεθεί η ευτυχία που θα διαρκέσει και στο να υπάρχουν πάντα προμήθειες τροφίμων στο σπίτι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου