Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το ξύδι των τεσσάρων κλεφτών

Το χρησιμοποιούσαν στη Γαλλία στα χρόνια του Μεσαίωνα και της επιδημίας της πανούκλας, με αυτό έπλεναν να χέρια τους για να μη μολύνονται απ'την αρρώστια όταν άγγιζαν διάφορα αντικείμενα.

Η παράδοση λέει πως όταν πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία οι άνθρωποι πέθαιναν με δραματικούς ρυθμούς, εκτός από μια συμμορία τεσσάρων κλεφτών. Εκείνοι εισέβαλαν στα σπίτια, έκλεβαν αυτά που ήθελαν και έφευγαν χωρίς να έχουν μολυνθεί ποτέ ή αρρωστήσει. Όταν συνελήφθησαν, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους και να μην εκτελεστούν αποκάλυψαν την περίφημη συνταγή που τους έκανε άτρωτους απέναντι στην ασθένεια, και γι'αυτό το λόγο ονομάστηκε «των τεσσάρων κλεφτών».

Επομένως η αρχική του χρήση ήταν καθαρά φαρμακευτική, η μαγική επήλθε πολύ αργότερα.

















Τα δύο βασικά συστατικά είναι:
●ξύδι μηλίτη καλής ποιότητας
●σκόρδο (ξεφλουδισμένες σκελίδες)
Τα επιπλέον συστατικά είναι: μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι καγιέν, σπόροι μαύρης μουστάρδας, παπαρουνόσπορος, βασιλικός, φασκόμηλο, λεβάντα ή μέντα, μία τσιμπιά αλάτι.
Τα αφήνεις για ένα μήνα τουλάχιστον να "κάτσουν" τα υλικά, μετά μπορείς είτε να το σουρώσεις είτε να το αφήσεις όπως είναι.    

Στη μαγεία χρησιμοποιείται για να διώξουμε έναν εχθρό ή μια άσχημη κατάσταση απ'τη ζωή μας, για προστασία από ψυχικές επιθέσεις και μαύρη μαγεία, καθαρισμό απ'την αρνητικότητα αλλά και για να προκαλέσουμε κακό σε έναν εχθρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου