Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σερμπέτι (ερωτικό πιώμα)

Η συνταγή του είναι μικρασιάτικη, όπως και τ’όνομά του.  «Σερμπέτι» σημαίνει «γλυκό» αφού όπως έλεγαν οι παλιές, ο έρωτας περνάει απ’το στομάχι και πρέπει πρώτα να γλυκαθεί το μέσα του για να κερδίσεις την αγάπη του. Μια άλλη ονομασία του ήταν κανελόμελο, 

Σε ένα μικρό μπρίκι βάζουμε μέχρι πάνω νερό, 3-4 ξυλάκια κανέλας, 6 σπόρια από μήλο και 3 μοσχοκάρφια. Το βράζουμε για αρκετή ώρα μέχρι να βγάλει η κανέλα την ουσία της και να γίνει το νερό καφετί. Έπειτα το σουρώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού μέλι (κατά προτίμηση βιολογικό και όχι αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο -περισσότερο γλυκόζες είναι παρά μέλι). 
Δεν χρειάζεται ξάστρισμα, μόνο να μελετάμε σιωπηλά την επιθυμία μας την ώρα που το φτιάχνουμε. Αν δεν έχουμε όλα τα υλικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το μέλι και την κανέλα.
Το δίνουμε να το πιεί ο αγαπημένος μας για να είναι πάντα γλυκός απέναντί μας, για να μαλακώσει η συμπεριφορά του όταν έχουμε τσακωθεί αλλά και για να κρατήσουμε αναμμένο το ερωτικό του ενδιαφέρον. Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μέρες όχι παραπάνω. 

Το πιώμα αυτό φέρνει την αγάπη, τον έρωτα και το πάθος ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Λίγες σταγόνες μέσα στον καφέ του ή το ποτό του αρκούν για να δούμε την αλλαγή στη συμπεριφορά του. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, το δίνουμε καθημερινά σε όλη τη διάρκεια της γέμισης.

1 σχόλιο:

  1. πρεπει να το κανουμε ημερα αφροδιτης ? η οποτε θελουμε?

    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή