Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μαλαχίτης

Ονομάζεται και «ο λίθος της μετάλλαξης».

Συμβολίζει την ελπίδα και την εσωτερική γαλήνη. Τη δύναμη, την επαγγελματική επιτυχία, την ευημερία, τα ταξίδια, τις περιπέτειες, τις αποστολές, τη διαίσθηση, την αφθονία, την ισορροπία.
Φτιάχνεται σε φυλαχτό για να προστατεύει τα παιδιά από εφιάλτες ή για προστασία από κινδύνους.
Θέλει προσοχή στη χρήση, διότι μπορεί να ελκύει και ενδυναμώνει τόσο τη θετική όσο και την αρνητική ενέργεια. Αποφύγετε να τον φοράτε εάν είστε σε κακή διάθεση.

Με σωστή χρήση μπορεί να ενδυναμώσει την υπομονή. Βελτιώνει την πίστη, τις ηγετικές ικανότητες, την προστασία, την υποσυνείδητη σοφία, την ευστάθεια, την ηρεμία, την ευαισθησία, τη συναισθηματική ωριμότητα, την εσωτερική διαύγεια, την κατανόηση, τη θετική μεταμόρφωση και τη θεραπεία. Ο λίθος αυτός αντανακλά τα αισθήματα όσων τον κατέχουν. Αναδεικνύει επίσης τον εξαγνισμό και τα θεραπευτικά όνειρα και πολλές φορές φέρει ραβδώσεις. Αυτός ο λίθος ενεργεί σαν ένα μικρό κομμάτι που υπενθυμίζει στη συνείδηση πρώτα να σκέφτεται και μετά να μιλά. Ο μαλαχίτης επιφέρει επίσης ένα ηρεμιστικό, κατευναστικό αποτέλεσμα, όταν τον τρίβετε. Η ενέργεια αυτής της πέτρας κάνει θαύματα στον άκρατο θυμό.

Λέγεται ότι μπορεί να ενδυναμώσει την ερωτική αφοσίωση και πίστη του ζευγαριού, καθώς και των φίλων.

Αυτή η όμορφη πράσινη πέτρα με λωρίδες διαφόρων αποχρώσεων χρησιμοποιήθηκε προ πολλού για να δίνει περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια μαγικών ιεροτελεστιών. Φορέστε την, κρατήστε την, ή τοποθετήστε την στο βωμό σας για ν’ αυξήσετε την ικανότητά σας να στέλνετε δύναμη προς το μαγικό σκοπό σας. Στην αρχαία εποχή, θεωρούνταν πολύ αποτελεσματική όταν χαρασσόταν με τις ακτίνες του Ήλιου.

Αν και αυτή η πέτρα έχει ήρεμο πρασινογάλαζο χρώμα, χρησιμοποιείται στην προστατευτική μαγεία, ιδιαίτερα σ’ εκείνη που έχει σχέση με παιδιά. Μερικοί φορούν χάντρες ή κρεμαστά κοσμήματα από μαλαχίτη για να προστατεύονται από τις αρνητικές καταστάσεις και τους σωματικούς κινδύνους. Ο μαλαχίτης είναι προστατευτική πέτρα για τους ταξιδιώτες και λένε ότι είναι πολύ ισχυρή στο να προλαβαίνει τις πτώσεις.

Αν φοράτε περιδέραιο από μαλαχίτη που αγγίζει το δέρμα σας κοντά στην καρδιά, αυτό επεκτείνει την ικανότητά σας ν’ αγαπάτε, κι έτσι ελκύει την αγάπη προς εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την πέτρα σε μάγια που ελκύουν τον έρωτα. Βάλτε την σ’ ένα κομμάτι χαλκού χαραγμένο με το σύμβολο του πλανήτη Αφροδίτη, δηλαδή έναν κύκλο μ’ ένα σταυρό που έχει ίσους βραχίονες από κάτω. Πίσω από την πέτρα τοποθετείστε ένα πράσινο κερί και αφήστε το να καίει για 15 λεπτά την ημέρα ενώ φαντάζεστε τον εαυτό σας σε μια ερωτική σχέση.

Το βαθύ πράσινο χρώμα του είναι καταπραϋντικό. Αν ατενίζετε μαλαχίτη ή τον κρατάτε στο δεκτικό σας χέρι, αυτό χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και καλμάρει τα ταραγμένα συναισθήματα. Ο μαλαχίτης φέρνει ηρεμία κι εξασφαλίζει καλό ύπνο, αν φορεθεί στο κρεβάτι. Αν τον κρατάτε διώχνει την κατάθλιψη.

Αν τοποθετήσετε μικρά κομμάτια μαλαχίτη σε κάθε γωνιά ενός εμπορικού κτιρίου ή ένα μικρό κομμάτι στην ταμειακή μηχανή, αυτό φέρνει πελάτες. Αν το φοράτε σ’ εμπορικές συσκέψεις ή σε εμπορικές εκθέσεις, αυξάνει την ικανότητά σας να κάνετε καλές εμπορικές συμφωνίες και πωλήσεις. Είναι η πέτρα του πωλητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου