Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φίλτρο μελένια

Η γυναίκα που θα φορέσει και θα μελετήσει το άρωμα αυτό, θα φέρει στη ζωή της έναν δυνατό έρωτα που θα της δείχνει την αγάπη του με δώρα, λούσα και κοσμήματα... Ονομάστηκε έτσι επειδή περιέχει μέλι!

Το φίλτρο αυτό έχει τις ρίζες του στη Λακωνία, όπου τα νεαρά ανύπαντρα κορίτσια το φορούσαν όταν είχε έρθει ο καιρός για να γνωρίσουν το μελλοντικό τους σύζυγο. Η γλυκιά μυρωδιά του προσέλκυε αμέσως τα βλέμματα των αντρών, οι οποίοι πήγαιναν στο σπίτι της κοπέλας για να τη ζητήσουν σε γάμο. 
Εκείνη όμως, πρωτού δεχτεί, ζητούσε σαν απόδειξη της αγάπης τους ένα ακριβό δώρο... άλλοτε ένα περίτεχνο φόρεμα, ένα ξεχωριστό άρωμα ή κάποιο σπάνιο κόσμημα... και εκείνοι χωρίς δεύτερη σκέψη, με χαρά έτρεχαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία της καρδιάς της. Τότε η κοπέλα αφού έβλεπε τα δώρα, έπαιρνε για άντρα της αυτόν που της είχε φέρει το πιο σπάνιο και ακριβό, έκανε δικό της τον πιο πλούσιο άντρα...Υλικά:
●αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
●αιθέριο έλαιο νέρολι
●αιθέριο έλαιο περγαμότο
●αιθέριο έλαιο πατσουλί
●αιθέριο έλαιο κανέλα
●αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
●αιθέριο έλαιο γιασεμί
●κόκκινος μόσχος
Προσθέτουμε γλυκόριζα, καστανή ζάχαρη και λίγο μέλι.

Τα λόγια ξαστρίματος είναι τα εξής:


Όπως η πεταλούδα πετάει κοντά στο φως

όπως κολάει στα χείλη το μέλι
έτσι ο τάδε γέννα της τάδε να κολάει πάνω σε μένα
την τάδε γέννα της τάδε
να μελώσει, να ζαχαρώσει
και ότι και αν του ζητήσω στα χέρια μου να δώσει.

Αφού το ενεργοποιήσουμε το φοράμε σαν άρωμα όταν πάμε να τον συναντήσουμε. Βάζουμε στα χέρια και φροντίζουμε να αγγίξουμε τα δικά του, για να τα "ανοίξει" και να μας δώσει ότι ζητήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου