Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Καρνεόλιο

Υπάρχει κάποια διαφορά ως προς το αν η ονομασία του προέρχεται από τη λατινική λέξη Carnelian που σημαίνει σάρκα, ή μια λατινική λέξη που σημαίνει κεράσι.
Το καρνεόλιο, μια κόκκινη μορφή χαλκηδόνιου, είναι η μικροκρυσταλλική μορφή του χαλαζία (διοξείδιο του πυριτίου). 

Φοριόταν στο χέρι στην αρχαία Αίγυπτο για να σταματά το θυμό, τη ζήλεια, το φθόνο και το μίσος. Στην ίδια χώρα οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν ως πηγή συνεχούς ανανέωσης και ζωντάνιας. Λέγεται επίσης στο αιγυπτιακό Βιβλίο των Νεκρών ότι το τοποθετούσαν σε τάφους ως μαγική πανοπλία για τη μετά θάνατον ζωή

Χρησιμοποιείται ακόμη για να προωθεί την ειρήνη και την αρμονία και να διώχνει την κατάθλιψη.
Αυτή η πέτρα φοριέται από τους ντροπαλούς και τους δειλούς για να μεγαλώνει το θάρρος τους. Είναι εξαιρετική πέτρα να τη φοράει ή να τη μεταφέρει μαζί του κάποιος για δημόσιες ομιλίες, που είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους φόβους στο σημερινό κόσμο. Το καρνεόλιο δυναμώνει τη φωνή, δίνει αυτοπεποίθηση και προσφέρει ευγλωττία στον ομιλητή. Συνήθως γι' αυτούς τους σκοπούς φοριέται στο λαιμό ή σε δαχτυλίδι.

Το καρνεόλιο χρησιμοποιείται επίσης για να διώχνει την αμφιβολία και τις αρνητικές σκέψεις, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάγια που σχετίζονται με αυτά τα προβλήματα. Επίσης φέρνει υπομονή.

Το καρενόλιο μεταφέρεται για να προστατεύει από άλλους που προσπαθούν να διαβάσουν την σκέψη σας. Στη μαγεία της Αναγέννησης, επάνω του σκαλιζόταν ένα σπαθί, ή μια μορφή πολεμιστή. Τότε, αυτό το μαγικό φυλαχτό τοποθετούνταν στο σπίτι για να προστατεύει από αστραπές και καταιγίδες και μεταφερόταν ως μέσο προστασίας από μάγια.

Το καρνεόλιο φοριόταν για να αποτρέπει τις δερματικές ασθένειες, την τρέλα, την αιμορραγία της μύτης και όλες τις ασθένειες του αίματος, και ως γενικός παράγοντας υγείας. Επίσης, δυναμώνει την αστρική όραση και φοριέται στο κρεβάτι για να σταματά τους εφιάλτες.

Αυτή η πέτρα φοριέται επίσης για να διεγείρει τις σεξουαλικές ορμές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου