Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Λάπις Λαζούλι (λαζούλιθος)

Σύμβολο της αλήθειας και της εμπιστοσύνης. Θεωρείται πέτρα ψυχικής προστασίας και ικανοποίησης, επικοινωνίας και σύνδεσης, δικαιοσύνης και συγχώρεσης, γαλήνης και ελευθερίας. Εναρμονίζει και εξισορροπεί πνευματικά, σωματικά και συναισθηματικά. 

Προσελκύει την αληθινή και πιστή αγάπη, την ενότητα και την αφοσίωση, τον σεβασμό και την εκτίμηση, και τη βαθιά εσωτερική γνώση. 

Βοηθάει να ελέγξουμε το θυμό μας και τις λεκτικές συγκρούσεις. Κυρίως βοηθάει να δούμε θέματα που μας απασχολούν με μεγαλύτερη σαφήνεια και να δώσουμε την καλύτερη λύση. Απελευθερώνει φόβους, ενοχές και αρνητικές μνήμες. Εξισορροπεί το τσάκρα του λαιμού και της κορυφής του κεφαλιού. Ανοίγει το τρίτο μάτι, αυξάνει την ενόραση και χρησιμοποιείται για προφητικά όνειρα. Φορεμένος ο Λάπις Λαζούλι προσελκύει την εμπιστοσύνη των άλλων και τη φιλία τους. Ευεργετική σε παιδιά που έχουν δυσκολία στον ύπνο. 

Σωματικά χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή (λόγω της υψηλής έντασης της πέτρας) και κυρίως από θεραπευτές. Μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα του λεμφικού συστήματος, των αυτιών, των ματιών και να επιδράσει κατευναστικά στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ανακουφίζει τους πόνους και μειώνει τις φλεγμονές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου