Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Καλώντας τον Ποσειδώνα

Θεός της θάλασσας, των ποταμών, των πηγών των πόσιμων νερών και γενικά του υγρού στοιχείου.

Ιδιότητες: ότι αφορά τη θάλασσα, τον συναισθηματικό και ψυχικό μας κόσμο, την πνευματική ισορροπία, παρέχει προστασία από σεισμούς και πνιγμό, ορμόνες και τρέλα
Λιβάνια και καψίματα: στύρακας, σμύρνα
Φυτά: φύκια, όλα τα φυτά της θάλασσας
Χρώμα κεριών: μπλε, γαλάζιο
Λίθοι: βότσαλα, όλες οι πέτρες της θάλασσας
Ζώα: άλογο, ιππόκαμπος, όλα τα ζώα της θάλασσας
Σύμβολα: τρίαινα

Επίκληση
Άκουσέ με Θεέ Ποσειδώνα που κατέχεις την Γη και την Θάλασσα, πρωτότοκε γιε του Κρόνου. που κατοικείς στα έγκατα του Πόντου και κυβερνάς τους σεισμούς και τα συναισθήματα των ανθρώπων, προστάτεψέ με από θαλασσοταραχή, σεισμό πνιγμό και βοήθησέ με να έχω πνευματική και συναισθηματική υγεία και ισορροπία, και να είσαι πάντα ευμενής προς εμένα και να μου δείχνεις το χαμογελαστό σου πρόσωπο. Γένοιτο.

Ύμνος

Κλῦθι, Ποσείδαον γαιήοχε, κυανοχαῖτα,
ἵππιε, χαλκοτόρευτον ἔχων χείρεσσι τρίαιναν,
ὃς ναίεις πόντοιο βαθυστέρνοιο θέμεθλα,
ποντομέδων, ἁλίδουπε, βαρύκτυπε, ἐννοσίγαιε,
κυμοθαλής, χαριδῶτα, τετράορον ἅρμα διώκων,
εἰναλίοις ῥοίζοισι τινάσσων ἁλμυρὸν ὕδωρ,
ὃς τριτάτης ἔλαχες μοίρης βαθὺ χεῦμα ѳαλάσσης,
κύμασι τερπόμενος θηρσίν θ' ἅμα, πόντιε δαῖμον·
ἕδρανα γῆς σώζοις καὶ νηῶν εὔδρομον ὁρμήν,
εἰρήνην, ὑγίειαν ἄγων ἠδ' ὄλβον ἀμεμφῆ. 

Ακουσε, Ποσειδώνα, πού κατέχεις την γήν με τη γαλανή χαίτη (θάλασσα), φίλε των ιππων πού κρατείς στα χέρια αού χαλκοφκιασμένη τρίαινα συ κατοικείς εις τα θεμέλια του πόντου, πού είναι βαθύς, άρχων του πόντου, πού ταρακουνάς (ταράσσεις) την θάλασσαν και βαρεία βροντάς, πού σείεις την γήν με τα άφθονα κύματα, έχεις όψιν χαριτωμένην και οδηγείς τέθριττπον άρμα και με θαλάσσια σφυρίγματα τινάζεις ψηλά το αλμυρό νερό. συ έλαχες (επήρες με λαχνό) ως τρίτο μέρος το βαθύ ρεύμα της θαλάσσης, και τέρπεσαι με τα κύματα, συνάμα και με τα θηρία, ώ σεβαστέ θεέ. Είθε να διασώζης τα στηρίγματα της γης και την ταχείαν ορμήν των πλοίων, και να μας φέρης ειρήνην υγείαν και πραγματικήν ευτυχίαν. Άκουσε με. Ποσειδώνα, «πρωτότοκο παιδί» του Διός πού είσαι από τους αρχαιότερους επουρανίους μακάριους θεούς και πατήρ των ανθρώπων εσύ πού κατοικείς εις την κορυφήν επάνω εις τα υψώματα του Ολύμπου, και πού σου έτυχε ο κλήρος να βασιλεύης δεύτερος μετά τον Δία πάντων φίλε των ίππων, πού κρατείς στα χέρια σου τρίαινα χαλκοφκιασμένη πού έχεις μέγα κράτος, όψιν χαριτωμένην και οδηγείς τεθριππον άρμα. Ω βασιλιά πανίσχυρε, αγιώτατε, πολυτίμητε, πού χαίρεσαι με τους σεβαστούς μυστοπόλους και με τα Ιερά σεβάσματα είθε να είσαι ευμενής και να δείξης την ευτυχίαν εις τους μεμυημένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου