Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι είναι η πέτρα της αγάπης και του πάθους, της υγείας και της δύναμης, της αφοσίωσης και της ακεραιότητας, του θάρρους και της έμπνευσης, της σοφίας και της γνώσης, της αλλαγής και της μεταμόρφωσης, του ρομαντισμού και της ευτυχίας, της θεραπείας και της προστασίας, του πλούτου και της ηγεσίας, της ζωτικότητας και της αναγνώρισης, της επαγγελματικής επιτυχίας και ευημερίας. 

Στους αρχαίους πολιτισμούς συμβόλιζε τον Ήλιο και το φορούσαν για προστασία από τους κινδύνους και την φτώχεια. Χρησιμοποιούταν από τους πολεμιστές για να ενισχύσει την ανδρεία τους στις μάχες. 

Θεραπευτικά τοποθετούσαν λίγη σκόνη στην γλώσσα τους για να σταματήσουν τις αιμορραγίες, τις ασθένειες του αίματος, την δυσπεψία και για να εξασφαλίσουν την καλή υγεία. 

Το ρουμπίνι είναι ο λίθος των υψηλών αξιωμάτων, των βασιλιάδων και των δημιουργικών ατόμων. Αντιπροσωπεύει την ευημερία και ως φυλαχτό προστατεύει τον κάτοχο του από τους κινδύνους και από τους εφιάλτες. 

Σωματικά μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία του κυκλοφορικού και του λεμφικού συστήματος, του αναπαραγωγικού συστήματος, μολυσματικών ασθενειών, της καρδιάς, των επινεφριδίων και των νεφρών καθώς και της σπλήνας. Επιταχύνει την ανάρρωση και βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ιδιαίτερα από χημικές ουσίες και τοξίνες. 

Θεωρείται η πέτρα της γονιμότητας. 

Επαγγελματικά μπορεί να προσελκύσει την αναγνώριση και την καταξίωση της επιχείρησης, τον πλούτο και την αύξηση πελατών. Ως δώρο είναι σύμβολα αγάπης και φιλίας. Ως μενταγιόν συνήθως φοριέται κοντά στο 4ο τσάκρα, δεν πρέπει να φοριέται ποτέ κοντά στο τρίτο τσάκρα. Ως δαχτυλίδι φοριέται στο αριστερό χέρι για δύναμη και προστασία. 

Το Ρουμπίνι μπορεί να βοηθήσει στην σύνδεση με τα Ακασικά αρχεία καθώς και για προφητικά όνειρα. Ενθαρρύνει την αγάπη και την όρεξη για ζωή, τον αυθορμητισμό και το γέλιο, την έμπνευση και το κίνητρο για θετική αλλαγή και επίτευξη των στόχων και των ονείρων του κατόχου του. Εξισορροπεί το τσάκρα της καρδιάς, διεγείρει την επίφυση, ενισχύει την εμπιστοσύνη και απομακρύνει κάθε αρνητική ενέργεια και τάση από το μονοπάτι. 

Το ρουμπίνι φωτίζει τα σκοτεινά σημεία της ζωής του κατόχου του και τον ενθαρρύνει να συνεχίσει με ευαισθησία και σθένος στην κατάκτηση του ονείρου του. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στα παιδιά. Θεωρείται ο βασιλιάς των πολύτιμων λίθων. Η καθαρότητα του χρώματος του, η εξαιρετική του σκληρότητα και η υπέροχη λάμψη του το κατατάσσει στην λίστα των πιο σπάνιων και πανάκριβων λίθων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου