Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δέκα τύποι χαλαζία

Ρουτίλιο: ο χρυσός θεραπευτής
Φυσικό μείγμα κρυστάλλου με ψήγματα χρυσού. Δίνει διαύγεια κατά τη διάρκεια των ονείρων. Βοηθά να διωχθεί και να διαλυθεί η στασιμότητα, η συσσωρευμένη άσχημη ενέργεια και η αδράνεια. Οι χρυσές ακτίνες του έλκουν τον έρωτα και βοηθούν την εγρήγορση και καθαρότητα του νου. Κατάλληλη για το ηλιακό πλέγμα, τονώνει την αυτοπεποίθηση.
Σχετίζεται με τον Ήλιο.

Γαλακτώδης: ηρεμία και συγκέντρωση

Έχει ηρεμιστική επίδραση στα ταραγμένα συναισθήματα. Βοηθά την μνήμη των ονείρων και την κατανόηση τους. Ρυθμίζει διανοητική και συναισθηματική ενέργεια και έχει μία γενικότερη ηρεμιστική επίδραση.
Σχετίζεται με τη Σελήνη.

Κιτρίνης: τόνωση και ζωτικότητα

Ο κιτρίνης είναι τύπος χαλαζία κίτρινου χρώματος. Βοηθά την εγρήγορση και τον καλύτερο έλεγχο του μυαλού και των συναισθημάτων.Φέρει χαρά, αυτοεκτίμηση και ευδαιμονία.Διευκολύνει την επικοινωνία με το περιβάλλον και διώχνει τους δυσαρμονικούς επικοινωνιακούς κραδασμούς.
Σχετίζεται με τον Ερμή.

Ροζ χαλαζίας: η ενέργεια του έρωτα

Ο ροδόχρωμος χαλαζίας θεωρείται ο κρύσταλλος της καρδιάς. Φέρει αρμονία στον έρωτα , στις φιλικές σχέσεις και βοηθά την φιλικότητα με τον εαυτό μας.Εξαιρετικός λίθος για την φιλικότητα και τον έρωτα. Φέρει κατανόηση των συναισθημάτων και συμφιλίωση στις διαμάχες.
Σχετίζεται με την Αφροδίτη.

Αμετρίνης: δύναμη ανάπτυξης

Ο αμετρίνης συνδυάζει την δύναμη του αμέθυστου με την ενέργεια του κιτρίνη. Οι οραματικές ιδέες του αμέθυστου αναμεμειγμένη με τις χαρούμενες υλοποιητικές δυνάμεις του κιτρίνη βοηθούν ώστε να πραγματοποιήσει κάποιος τα οράματά του.
Σχετίζεται με τον Άρη.

Αμέθυστος: διάνοια και φαντασία
Χαλαζίας με φυσικό ιώδες χρώμα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι προστατεύει από την μέθη και τον ονόμασαν αμέθυστο. Λέγεται ότι βοηθά να βλέπεις την αλήθεια στον εαυτό σου και στους άλλους, ενδυναμώνοντας έτσι την διαίσθηση και την διάνοια.
Σχετίζεται με τον Δία.

Σκελετοειδής: δομή και γνώσηΟ σκελετοειδής χαλαζίας με πρόσμιξη πηλού έχει έντονο το γήινο στοιχείο και ενεργοποιεί τα αρχέγονα θεμέλια και τις βαθύτερες γνώσεις, Αποτελεί κληρονομιά των ανθρώπων από τον χρόνο.
Σχετίζεται με τον Κρόνο.

Διαυγής: η πηγή των ιδεών

Ο διαυγής χαλαζίας είναι ο κρυστάλλινος διάφανος λίθος με το φυσικό εξάπλευρο σχήμα των χαλαζίων. Οι αρχαίοι Έλληνες τον θεώρησαν "πάγο των Θεών" και τον ονόμασαν κρύσταλλο. Λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του νου και των αστρικών φωτοχυσιών.
Σχετίζεται με τον πλανήτη Ουρανό.

Τουρμαλίνης: ροή και οραματισμός

Ο τουρμαλίνης είναι κρύσταλλος που βγαίνει σε πολλούς χρωματισμούς, κυρίως ροζ και πράσινο. Συντονίζει το νευρικό σύστημα και σταθεροποιεί το συγκινησιακό μέρος τονώνοντας τον κάτοχο του.
Σχετίζεται με τον Ποσειδώνα.

Καπνίας: ο σταθερός προστάτης
Είναι ακριβώς όπως ο διαυγής χαλαζίας αλλά σκουρόχρωμος, σαν να έχει καπνό μέσα του.Φύλακας λίθος που απορροφά και διαλύει τις αρνητικές επιρροές στα ενεργειακά πεδία και επιφέρει θεμελιώδης υπαρξιακές αλλαγές.
Σχετίζεται με τον Πλούτωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου