Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Καλώντας τον Άρη

Θεός της μάχης και του πολέμου.

Ιδιότητες: θάρρος, ενεργητικότητα, μαχητικότητα, ανδρικές αρετές, αθλήματα, προστασία από εχθρούς, προστατεύει από μολυσματικές ασθένειες, κυβερνάει τα κοκάλα και το αίμα, προστασία σε χειρουργικές επεμβάσεις.
Λιβάνια και καψίματα: αρσενικό λιβάνι, πιπεριά καυτερή
Φυτά: σκόρδο, πιπεριά, γεράνι, ντομάτα, φράουλα
Χρώμα κεριών: κόκκινο
Ημέρα: Τρίτη
Λίθοι: ρουμπίνι, γρανάτης, κόκκινος ίασπις
Ζώα: πετεινός, σκυλιά
Σύμβολα: όλα τα πολεμικά όπλα
Μέταλλα: σίδερο, ατσάλι

Επίκληση
Έλα Θεέ Άρη Ισχυρόκαρδε, Μεγαλοδύναμε, Ρωμαλέε, Άνακτα, που κρατείς τα όπλα, δώσε μου θάρρος και μαχητικότητα στους αγώνες της ζωής, κάνε με να αντέχω στην ώρα της μάχης προικίζοντάς με μέ την δύναμή σου, προστάτεψέ με από κάθε τραυματισμό, και προφυλάξε το σώμα μου από κάθε μόλυνση. Είθε να είσαι πάντα ευμενής σε μένα και να μου δείχνεις την ειρηνική, χαμογελαστή σου πλευρά. Γένοιτο.

Ύμνος

Ἄρρηκτ', ὀμβριμόθυμε, μεγασθενές, ἄλκιμε δαῖμον, ὁπλοχαρής, ἀδάμαστε, βροτοκτόνε, τειχεσιπλῆτα, Ἆρες ἄναξ, ὁπλόδουπε, φόνοις πεπαλαγμένος αἰεί, αἵματι ἀνδροφόνωι χαίρων, πολεμόκλονε, φρικτέ, ὃς ποθέεις ξίφεσίν τε καὶ ἔγχεσι δῆριν ἄμουσον· στῆσον ἔριν λυσσῶσαν, ἄνες πόνον ἀλγεσίθυμον, εἰς δὲ πόθον νεῦσον Κύπριδος κώμους τε Λυαίου
ἀλλάξας ἀλκὴν ὅπλων εἰς ἔργα τὰ Δηοῦς, εἰρήνην ποθέων κουροτρόφον, ὀλβιοδῶτιν.

Ακατάβλητε, ισχυρόκαρδε, μεγαλοδύναμε, ρωμαλέε θεέ, πού χαίρεσαι στα όπλα, ανίκητε, πού σκοτώνεις τους ανθρώπους και πλήττεις τα τείχη ώ άνακτα Αρη, πού κρατείς τα όπλα, πού είσαι πάντοτε αναμεμειγμένος με φόνους πού χαίρεσαι στο αίμα των ανδρών, πού φονεύονται, και σηκώνεις τον θόρυβον του πολέμου, φρικτέ, και ποθείς την μάχην με ξίφη και με δόρατα, την μάχην την αγρίαν σταμάτησε την λυσσασμένη μάχη άφησε των πόνον πού προκαλεί θλίψιν στην καρδιά, κλίνε (στρέψε) προς τον πόθον της Κύπριδος και προς τάς εορταστικάς πανηγύρεις του Λυσαίου, (του λυτρωτού. του Διονύσου) και να ανταλλάξης την ίσχύν των όπλων με τα έργα της Δηούς (της Δήμητρας, της γεωργίας) καί να ποθης την ειρήνην πού τρέφει τους νέους και μας παρέχει την ευτυχίαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου