Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Ψαλμός 1 για ασφαλή εγκυμοσύνη και γέννα

Ο ψαλμός 1 του Δαυίδ χρησιμοποιείται για να έχει μια γυναίκα καλή εγκυμοσύνη και χωρίς κινδύνους γέννα.
Το άγιο όνομα είναι Έελ Τσαδ που σημαίνει «ο σπουδαίος, ο δυνατός, ο μοναδικός Θεός».


Εισαγωγική προσευχή (αν το κάνουμε για τον εαυτό μας και όχι για άλλη γυναίκα, διαμορφώνουμε τα λόγια ανάλογα):
Είθε, ω Έελ Τσαδ, να δώσεις σ’αυτήν τη γυναίκα, την τάδε γέννα της τάδε, τη χάρη να μην έχει ούτε τώρα, ούτε καμία άλλη ώρα, πρόωρο τοκετό. Πολύ περισσότερο χάρισέ της μια πραγματικά τυχερή γέννα, και φύλαξε εκείνη και τον καρπό της κοιλίας της σε καλή υγεία. Αμήν! Σελάχ!

Μακάριος ανήρ, ός ουκ επορεύθη εν βουλή ασεβών και εν οδώ αμαρτωλών ουκ έστη και επί καθέδρα λοιμών ουκ εκάθισεν. Αλλ΄ ή εν τω νόμω Κυρίου το θέλημα αυτού και εν τω νόμω αυτού μελετήσει ημέρας και νυκτός. Και έσται ως το ξύλον το πεφυτευμένον παρά τας διεξόδους των υδάτων, ό τον καρπόν αυτού δώσει εν καιρώ αυτού και το φύλλον αυτού ουκ απορρυήσεται και πάντα, όσα αν ποιεί, κατευοδωθήσεται. Ούχ ούτως οι ασεβείς, ούχ ούτως• αλλ΄ ή ωσεί χνούς, όν εκρίπτει ο άνεμος από προσώπου της γης. Δια τούτο ουκ αναστήσονται ασεβείς εν κρίσει, ουδέ αμαρτωλοί εν βουλή δικαίων. Ότι γινώσκει Κύριος οδόν δικαίων και οδός ασεβών απολείται.

●Η έγκυος κάθε πρωί όταν ξυπνάει, πρωτού φάει ή πιεί τίποτα, διαβάζει τον ψαλμό αυτόν και πίνει τρεις γουλιές αγιασμό.

●Διαβάζουμε τον ψαλμό πάνω από ένα ποτήρι με ελαιόλαδο και ρίζα αγγελικής (με τρόπο ώστε η ανάσα μας να πέφτει στο ποτήρι). Με αυτό το λάδι αλείφουμε κάθε μέρα την κοιλιά της εγκύου.

●Γράφουμε τον ψαλμό σε πάπυρο ή ριζόχαρτο και το κρεμάμε στον λαιμό ή στην κοιλιά της εγκύου σαν φυλαχτό. Η παράδοση λέει πως ο ψαλμός πρέπει να γραφτεί σε περγαμηνή και συγκεκριμένα από δέρμα ελαφιού. Όπως καταλαβαίνετε αυτό στις μέρες μας δεν είναι εφικτό, θεωρώ ότι ο πάπυρος και το ριζόχαρτο θα κάνουν τη δουλειά τους.
Αρκεί το χαρτί να έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα.

Επίσης μια άλλη πηγή αναφέρει ότι στην περγαμηνή πρέπει να γράψουμε την εισαγωγική προσευχή και από κάτω τους 3 πρώτους στίχους του ψαλμού (μακάριος ανήρ....... κατευοδωθήσεται).

●Ανάβουμε ένα λευκό κερί και προσευχόμαστε στον Αρχάγγελο Γαβριήλ να έχουμε μια καλή εγκυμοσύνη και γέννα, αμέσως μετά διαβάζουμε στον ψαλμό 3 φορές και αφήνουμε το κερί να καεί από μόνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου