Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Γαγάτης: το κεχριμπάρι της Μάγισσας (μαύρο κεχριμπάρι)

Είδος μαύρου ορυκτού άνθρακα με μεγάλη σκληρότητα. Ο γαγάτης είναι απολιθωμένο ξύλο, ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Είναι μια μαύρη πέτρα που μοιάζει σαν γυαλί. Επειδή είναι μαύρη σχετίζεται με το στοιχείο της γης. Ο γαγάτης μοιράζεται με το κεχριμπάρι την ιδιότητα να φορτίζεται ηλεκτρικά όταν τρίβεται. Λόγω της μυστηριώδους φύσης του και των ηλεκτρικών ιδιοτήτων του, ο γαγάτης θεωρούνταν από την αρχαιότητα μαγική πέτρα. Οι αρχαίοι Ελληνες λάτρεις της Κυβέλης, της θεάς της βλάστησης και των φυτών, φορούσαν γαγάτη για να έχουν την εύνοιά της. 

Οι σύγχρονοι κηπουροί φορούν επίσης γαγάτη για να κάνουν τα φυτά τους να ευδοκιμήσουν. Μαζί με το κεχριμπάρι, με το οποίο είναι παντρεμένος ο γαγάτης με μαγικό τρόπο, βρέθηκε σε προϊστορικούς τάφους. Ισως τοποθετήθηκε εκεί για να φέρνει καλή τύχη στους πεθαμένους ή να φρούρει τα οστά τους. Ο γαγάτης είναι μια θαυμάσια πέτρα. Αλλά προσέξτε. Πολλές πέτρες που πουλιούνται ως γαγάτης, στην πραγματικότητα είναι μαύρο γυαλί.

Μαγικές χρήσεις

Ο γαγάτης είναι δεκτικός και επομένως απορροφά ενέργειες, ιδιαίτερα αρνητικές. Αυτό τον κάνει προστατευτική πέτρα. Μπορεί να φορεθεί ως χάντρα, να μεταφερθεί στο σώμα ή να τοποθετηθεί δίπλα σε λευκά κεριά κατά τη διάρκεια προστατευτικών ιεροτελεστιών. 

Είναι εξαιρετικό προστατευτικό μέσο του σπιτιού όταν τοποθετείται εκεί. Οι θαλάσσιες μάγισσες και οι γυναίκες των ψαράδων στη Βρετανία εκτιμούσαν πολύ τον γαγάτη ως δυνατό μαγικό προστατευτικό μέσο. Τον έκαιγαν στις φωτιές του σπιτιού ως λιβάνι για να προστατεύουν τους απόντες άντρες τους. 

Μερικές φορές τοποθετείται ένα μικρό κομμάτι γαγάτη για μια στιγμή πάνω στο στομάχι ενός νεογέννητου μωρού για να το προστατεύει. 

Είναι επίσης ειδικό φυλαχτό των ταξιδιωτών, που φοριέται για να αποκρούει τους κινδύνους στον δρόμο ή σε ξένες χώρες. 

Κατά τον Μεσαίωνα ο γαγάτης σκαλιζόταν σε μορφές σκαθαριών και φοριόταν για προστασία. Για να αποφύγετε τους εφιάλτες και να έχετε ήσυχο ύπνο όλη τη νύχτα, βάλτε ένα κομμάτι γαγάτη κάτω από το μαξιλάρι ή κρεμάστε τον στην κολόνα του κρεβατιού. 

Ο γαγάτης δυναμώνει επίσης την ψυχική επίγνωση. Μικρά ροκανίδια από γαγάτη σε ένα καθαρό μπουκάλι από γυαλί, το οποίο θα γεμίσετε με νερό και θα το αφήσετε στον ήλιο για κάμποσες ώρες. Μετά μπορείτε να δοκιμάσετε κρατώντας το μπουκάλι να έρθετε σε επαφή με τον ψυχικό νου. Μικρές ποσότητες γαγάτη σε σκόνη χρησιμοποιούνται επίσης σε λιβάνια ψυχικού τύπου. Μια αρχαία μαντεία που χρησιμοποιεί γαγάτη είναι πολύ απλή, αν έχετε ένα μεγάλο τσεκούρι και ένα τζάκι. Τοποθετείστε την κεφαλή του τσεκουριού στη φωτιά ώσπου να πυρακτωθεί. Μαζέψτε και δώστε δύναμη στον γαγάτη. Να έχετε μια ερώτηση στον νου σας ή φανταστείτε ένα πιθανό μελλοντικό ενδεχόμενο που σας ενοχλεί. Οταν θερμανθεί, πάρτε την κεφαλή του τσεκουριού από τη φωτιά και ρίξτε πάνω το γαγάτη. Αν καίγεται η απάντηση είναι ναι ή η πορεία της δράσης ευνοϊκή. Αν όχι, το τσεκούρι και ο γαγάτης αποφάσισαν ότι θα γίνει το αντίθετο. 

Ο γαγάτης χρησιμοποιείται επίσης σε μάγια υγείας και θεραπείας. Φοριέται για να διατηρεί τη σωστή ροή ενέργειας μέσα στο σώμα, για να αποφευχθεί η κακή υγεία. Ο γαγάτης συνδυάζεται με γαλάζια κεριά σε θεραπευτικές φωτιές ή καπνίζεται με λεβάντα και φασκομηλιά για να προωθεί την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου