expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Πως φτιάχνουμε ροδέλαιο

Μέθοδος 1η:
Σε καθαρο γυαλινο σκευος προσθεστε μιαμιση κουπα αγνο παρθενο ελαιολαδο. Προσθεστε στο λαδι αρκετα φρεσκομαζεμενα ροδοπεταλα ετσι ωστε να καλυψουν το λαδι. Αφηστε να σταθουν 24 ωρες. Στραγγιξτε το λαδι μεσα σε τουλπανι πιεζοντας τα πεταλα. Βγαλτε τα ροδοπεταλα και προσθεστε φρεσκα. Επαναλαβετε. Επαναλαβετε τη διαδικασια μεχρι να παρετε την ενταση του αρωματος που επιθυμειτε.

Μέθοδος 2η:
Μια αλλη μεθοδος χρησιμοποιει οινοπνευμα (όχι αυτο που χρησιμοποιουμε για εντριβες!) Το καθαρο το 100ρι ή με βοτκα!

Σε ενα φλιτζανι μη αρωματισμενης βοτκας βαλτε πεταλα,φυλλα ή και αγκαθια τοσα ωστε να καλυφτει το υγρο. Αφηστε να σταθει για 2 εβδομαδες. Σουρωστε σε τουλπανι πιεζοντας τα υλικα.

Τωρα εχετε φυσικο αρωμα τριανταφυλλου αλλα υπαρχει κι ενα ακομα κολπακι: καταψυξτε το υγρο για 24 ωρες. Το λαδι παγωνει,το οινοπνευμα οχι. Βγαλτε λοιπον προσεκτικα το ελαιο και φυλαξτε το σε ενα κουτακι που κλεινει ερμητικα.Κρατηστε το οινοπνευμα για επομενη χρηση. Δεν ειναι φυσικα η ευκολοτερη μεθοδος αλλα δινει ενα σχεδον παρθενο αιθεριο ελαιο. Να προτιμηθουν τα τριανταφυλλα της ποικιλιας Damascus η και αυτα που γινεται το τριανταφυλλο γλυκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου