Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Ίασπις κόκκινος

Πέτρα της υγείας, της χαλάρωσης, της ολοκλήρωσης και της προστασίας.

Ο ίασπις είναι ένας από τους αρχαιότερους πολύτιμους λίθος. Προσφέρει ισχυρή προστασία από τους κινδύνους και κυρίως της νύχτας. Πιστεύεται ότι αποτρέπει την κακή τύχη και στέλνει την αρνητική ενέργεια πίσω στον αποστολέα της. Εξισορροπεί την ενέργεια του σώματος καθώς και την συναισθηματική ενέργεια. Προωθεί επίσης τη φυσική ενέργεια. 

Ο κόκκινος Ίασπις  είναι η πέτρα της ισότητας, της σταθερότητας, της δικαιοσύνης και της εξασφάλισης. Εξαιρετική  για εκείνους που είναι υπερευαίσθητοι στην κρυσταλλική τους ενέργειας και τους είναι δύσκολο να εργαστούν με αυτήν, καθώς και για όσους θέλουν η διαδικασία της αλλαγής να είναι σταδιακή. Καθαρίζει και σταθεροποιεί την αύρα, ηρεμεί τα έντονα συναισθήματα, ενισχύει τη τόλμη για προσωπική ανεξαρτησία. Χρησιμοποιείται στην ανάκληση των ονείρων. Παρέχει θάρρος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, διεγείρει την φαντασία, ενθαρρύνει την ειλικρίνεια. Προωθεί τις οργανωτικές ικανότητες του ατόμου και το βοηθάει να μετατρέψει τις ιδέες του σε πράξεις. Θεωρείται πολύ τυχερός για τους ηθοποιούς. 

Ο ίασπις είναι μια πέτρα που τα αποτελέσματά της έρχονται αργά και σταδιακά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται άμεσα σε πολύ μικρά παιδιά. Είναι κατάλληλη για έφηβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους συμμαθητές ή και με τους καθηγητές τους, διότι τους ενθαρρύνει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. 

Μπορεί να εξουδετερώσει την ακτινοβολία και άλλες μορφές περιβαλλοντικής και ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης. Σωματικά βοηθάει με την αίσθηση της όσφρησης, την πέψη, το διαβήτη, ενισχύει και αποτοξινώνει το κυκλοφορικό σύστημα, το αίμα και το συκώτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανακούφιση και θεραπεία από τα προβλήματα της έμμηνου ρύσης ή της εμμηνόπαυσης. 

Πιστεύεται ότι έχει ιδιαίτερες αφροδισιακές ικανότητες, ότι διεγείρει τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα και ότι παρατείνει τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου