Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Ρούνοι: η μυστική γλώσσα των Κελτών

Οι ρούνοι ήταν τα ιερά σύμβολα των Κελτών και αποτελούσαν ένα πλήρες σύστημα φιλοσοφίας και μαγείας. Η λέξη ρούνος (rune) προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα ru που σημαίνει μυστικό ή σύμφωνα με άλλους, ψίθυρος.

Η ίδια η λέξη δείχνει πως η παράδοση των ρούνων ήταν προφορική και μεταδιδόταν από το σαμάνο ή το δρυίδη στο μαθητευόμενο με το στόμα και με την χρήση των ρουνικών συμβόλων ως μέσο απομνημόνευσης των εννοιών τους.

Οι ρούνοι είναι σύμβολα που, όταν τα σχεδιάζουμε, τα ζωγραφίζουμε, τα σκαλίζουμε, τα χαράζουμε ή τα οραματιζόμαστε, απελευθερώνουν συγκεκριμένες ενέργειες. Γι'αυτό το λόγο η ρουνική μαγεία είναι απρόσμενα εύκολη στην άσκησή της και στις μέρες μας βιώνει μια αναγέννηση. Σε παλιότερες εποχές οι ρούνοι σκαλίζονταν πάνω σε φλοιό σημύδας, σε κόκαλα ή σε ξύλο. Χαράσσονταν πάνω σε όπλα για να εξασφαλίζουν ακριβείς βολές, σκαλίζονταν σε κούπες και σε κύπελλα για να αποτρέψουν τυχόν δηλητηριάσεις, και αποτυπώνονταν σε αγαθά και σε σπίτια για λόγους προστασίας.

Ωστόσο, επικρατεί μεγάλη σύγχυση γύρω απ'αυτές τις φιγούρες. Κάποιοι αισθάνονται πως οι ίδιοι οι ρούνοι διαθέτουν κρυμμένες δυνάμεις. Το ίδιο επίσης λέγεται και για την πεντάκτινο, καθώς και για άλλα μαγικά σύμβολα. Εδώ, αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι ότι ο μάγος, ζωγραφίζοντας ένα ρούνο, απελευθερώνει υπερφυσικές δυνάμεις. Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Οι ρούνοι είναι εργαλεία της μαγείας. Η ισχύς τους έγκειται σε αυτόν που τους χρησιμοποιεί.
Αν ο γείτονάς μου τύχαινε να σχεδιάσει αφηρημένος ένα θεραπευτικό ρούνο σε μια πετσέτα και αργότερα τη χρησιμοποιούσε για να σκουπίσει το μέτωπό του, δεν θα του μεταφερόταν καμία θεραπευτική ενέργεια, απλώς και μόνο γιατί εκείνος δεν μετέδωσε καμία τέτοια ενέργεια στο ρούνο.

Οι ρούνοι πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ενέργεια για να είναι μαγικά αποτελεσματικοί. Σκαλίστε, ζωγραφίστε ή χαράξτε τους σε συνδυασμό με οραματισμό και με την προσωπική σας ενέργεια.
Οι τρόποι χρήσης των ρούνων περιορίζονται μόνο από τη φαντασία σας. Για παράδειγμα, αν μια φίλη μου είχε ζητήσει να επισπεύσω την ανάρρωσή της από μια ασθένεια, θα μπορούσα να ζωγραφίσω έναν θεραπευτικό ρούνο σε ένα λευκό κομμάτι χαρτί και έπειτα να καθίσω μπροστά του. Ενώ θα συγκεντρωνόμουν στο ρούνο, θα οραματιζόμουν τη φίλη μου θεραπευμένη. Ύστερα, αφού θα είχα συγκεντρώσει προσωπική ενέργεια, θα έστελνα την ενέργεια στη φίλη μου με τη μορφή του ρούνου. Θα έβλεπα την ενέργεια -ρούνο να εναρμονίζεται με το σώμα της, να το ξεμπλοκάρει, να το ανακουφίζει, να το θεραπεύει.
Ή αλλιώς, θα μπορούσα να σκαλίζω το ρούνο σε ένα κομμάτι από ξύλο κέδρου, ξανά ενώ οραματίζομαι άριστη υγεία, και να της το δώσω να το φορέσει.

Μπορείτε επίσης με ενέργεια να σχηματίσετε ρούνους πάνω σε φαγητό, το οποίο μετά θα φάτε ώστε να φέρει αυτή τη συγκεκριμένη ενέργεια πίσω στο σώμα σας. 
Ακόμα, μπορείτε να τους αλείψετε στο σώμα κάποιου με ειδικό έλαιο και οραματισμό, να τους χαράξετε σε ένα κερί το οποίο έπειτα θα κάψετε για να απελευθερώσετε την ενέργειά του, να τους σχηματίσετε ή να τους οραματιστείτε στην μπανιέρα σας λίγο πριν μπείτε μέσα.
Για να ζωγραφίσετε ρούνους σε χαρτί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελάνι χρώματος ανάλογο με το σκοπό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου