Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Μαύρος αχάτης

Ο μαύρος αχάτης είναι η πέτρα της προστασίας, της γείωσης, της δύναμης, του θάρρους, της προσαρμοστικότητας, της θεραπείας και της αρμονίας. Είναι επίσης γνωστή ως μια καλή πέτρα τύχης και μακροζωίας, της συζυγικής πίστης και του ρομαντισμού. 

Ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη διάνοια, καθιστώντας τον ευεργετικό τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους καλλιτέχνες. Ως πέτρα της αρμονίας, εξισορροπεί την γιν/γιανκ ενέργεια. Ως πέτρα γείωσης αυξάνει την ενέργεια όταν απαιτείται, ενισχύει τη σύνδεση του σώματος με το φυσικό επίπεδο και φέρνει υγεία, ευημερία και ασφάλεια. 

Χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους πολιτισμούς στην κατασκευή της πανοπλία του θώρακα για να δώσει δύναμη στους  πολεμιστές και νίκες στις μάχες τους. 

Στα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυλαχτό για την προστασία τους. Μια από τις ιδιότητες του αχάτη, είναι η αποδέσμευση της δυσαρέσκειας και της πικρίας, για το λόγο αυτό  θεωρείται από πολλούς ως μια εξαιρετική πέτρα για να βοηθήσει στην συναισθηματική επούλωση και να βελτιώσει τις σχέσεις. 

Συναισθηματικά επουλώνει και προωθεί το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση. Επίσης βοηθάει να διαλυθούν οι φόβοι. Βοηθάει στην αποδοχή όλων των πραγμάτων και αποβάλλει το συναίσθημα του φθόνου. Ευεργετική πέτρα για αυτοεξέταση και μείωση του στρες και του άγχους. 

Ο αχάτης μπορεί να καθαρίσει την αύρα και να εξαλείψει κάθε αρνητική ενέργεια. Σωματικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε θεραπείες προβλημάτων των δοντιών, των ούλων, του στομαχιού, της φυσικής αντοχής και της αϋπνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου