Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Τι συμβολίζει το καντήλι και πως το ενεργοποιούμε

Το καντήλι μέσα στο σπίτι μας. συμβολίζει την ίδια μας την ψυχή. Η φλόγα του παραπέμπει στο Άγιο Φως και γι'αυτό λέμε πως είναι καλό να έχουμε πάντα αναμμένο το καντήλι γιατί μας προστατεύει απ'το κακό.
Ένα καντήλι που σβήνει συνεχώς δεν είναι καλό σημάδι και δηλώνει ότι κάτι κακό υπάρχει. Οι σκοτεινές δυνάμεις αγαπούν το σκοτάδι και τρέμουν το φως, είτε αυτό προέρχεται από το Θείο, είτε από την ψυχή μας, όταν είναι φωτεινή και καθαρή.

Ένα παλιό κινέζικο ρητό λέει «αντί να καταριέσαι το σκοτάδι άναψε ένα κερί»Εγώ έρχομαι να συμπληρώσω: καλύτερα άναψε ένα καντήλι!

Η γιαγιά μου έλεγε ότι από το σπίτι που καίει συνεχώς λάδι για το καντήλι κοντά στα εικονίσματα, δεν θα λείψει ποτέ το λάδι, και εννοούσε φυσικά το φαγητό και τα απαραίτητα. 
Άναβαν το καντήλι όταν ήθελαν να προσευχηθούν αλλά και να προστατευτούν.


Το λάδι που βάζουμε είναι πάντα το ελαιόλαδο. Μόλις ανάψουμε το φιτίλι (με σπίρτα ή αναπτήρα) το σταυρώνουμε 3 φορές και κάθε φορά λέμε:


Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αμήν.

Κύριε ημών Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον/την αμαρτωλό/ή.
Και αν θέλουμε λύσιμο ή προστασία, συμπληρώνουμε: 
ο Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά!

Ενεργοποιώ το καντήλι σημαίνει προστασία από κάθε αρνητική δύναμη και ενέργεια. Για όσο καίει το καντήλι είμαστε προστατευμένοι. 
Τα καμένα φιτίλια δεν τα πετάμε στα σκουπίδια (από σεβασμό), καλύτερο είναι να τα θάψουμε σε μια γλάστρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου