Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Ερωτικό μελόβαζο

Για να αναθερμάνεις και να προστατέψεις τη σχέση σου από αρνητικές επιρροές. Γίνεται ημέρα Παρασκευή και ώρα Αφροδίτης διπλή σε γέμιση σελήνης.

Υλικά:
●ένα βάζο με καπάκι
●σιρόπι ή μελάσσα
●τρίχες δικές του ή νύχια του (αν γίνεται)
●μια φωτογραφία του που να είναι μόνος του και να μην φαίνεται άλλο άτομο από πίσω
έλαιο αγάπησέ με
λιβάνι Αφροδίτης
●καστανή ζάχαρη
●τα βότανα (όλα αποξηραμένα): λεβάντα, σκόνη κανέλας, ροδοπέταλα, ιβίσκος, σπόροι κόλιανδρου, άνθη γιασεμί, δαμιάνα, βασιλικός
●3 κόκκινα κεριά

Πρώτα θα φτιάξεις το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσορολίτσα ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης. Μόλις το φτιάξεις άστο να κρυώσει.Πίσω απ’τη φωτογραφία του γράψε με κόκκινο στυλό «με αγαπάς» και βάλτην μέσα στο βάζο. Από πάνω ρίξε τις τρίχες του. Μετά ρίξε λίγο σιρόπι ίσα ίσα να καλυφτούν. Τώρα θα ρίξεις ένα ένα τα βότανα.

Ρίξε πρώτα τα ροδοπέταλα και πες: σε μυρώνω με τριαντάφυλλα για να με σκέφτεσαι και να με αγαπάς.
Ρίξε την κανέλα και πες: σε μυρώνω με κανέλα για να είναι ο έρωτάς σου και το πάθος σου πάντα ζωντανό για μένα.
Ρίξε τη δαμιάνα και πες: σε μυρώνω με δαμιάνα για να ανήκει η καρδιά σου μόνο σε μένα.
Ρίξε τη λεβάντα και πες: σε μυρώνω με λεβάντα για να έχει η σχέση μας ηρεμία, αρμονία και ισορροπία, οι καβγάδες δεν χωράνε στη σχέση μας.
Ρίξε τον ιβίσκο και πες: σε μυρώνω με ιβίσκο για να έχει η σχέση μας σταθερότητα.
Ρίξε τον κόλιανδρο και πες: σε μυρώνω με τον κόλιανδρο για να είσαι πιστός μόνο σε μένα.
Ρίξε το γιασεμί και πες: σε μυρώνω με γιασεμί για να είναι η αγάπη μας ενωμένη και δυνατή.
Ρίξε τον βασιλικό και πες: σε μυρώνω με βασιλικό για να μην μπορέσει κανένα κακό να βλάψει τη σχέση μας.

Τώρα ρίξε μερικές σταγόνες απ’το λάδι και πες:

Σε μυρώνω με το λάδι της αγάπης για να με σκέφτεσαι, 
να με νοιάζεσαι και να με αγαπάς. 
Σε μυρώνω και επισφραγίζω τη σχέση μας έρωτα, πάθος και σταθερότητα.

Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο σιρόπι και πες:

Όσο γλυκιά είναι η ζάχαρη 
έτσι γλυκιά να είναι η σχέση μας
γλυκές να είναι οι σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου 
για μένα την τάδε γέννα της τάδε.

Μην το γεμίσεις μέχρι πάνω με το σιρόπι, άφησε λίγο κενό.
Κλείστο καλά με το καπάκι και άρχισε να ανακινείς το βάζο απαλά.
Πες 3 φορές καθώς το κουνάς: Γλυκές, γλυκές σκέψεις για μένα θα κάνεις συνεχώς!

Τώρα πάρε το κερί και με το νύχι σου χάραξε με φορά απ’τη βάση προς το φυτίλι το όνομά του και τη γέννα του (πχ. Γεώργιος της Αικατερίνης).
Άλειψέ το με το λάδι και ρόλαρέ το πάνω σε καστανή ζάχαρη για να γεμίσει η επιφάνειά του όσο πιο πολύ γίνεται. Θα το ρολάρεις με φορά προς τα εσένα, σα να ανοίγεις φύλο δηλαδή. Μόλις το ετοιμάσεις βάλτο να σταθεί πάνω στο καπάκι και θα το ανάψεις. Άναψε και το λιβάνι.

Διάβασε αυτό το κομμάτι απ’το άσμα ασμάτων:

Ακούω την φωνήν του αγαπημένου μου. Ιδού, αυτός έρχεται πηδών επάνω εις τα όρη, υπερπηδά τα βουνά και όλα τα εμπόδια.
Ο αδελφός αυτός της ψυχής μου ομοιάζει με ζαρκάδι η με μικρό ελάφι, εις τα όρη της Βαιθήλ. Ιδού, έφθασε ευρίσκεται έξω από τον τοίχον του σπιτιού μου. Κυπτει από τας θυρίδας• προσπαθεί δια μέσου των δικτυωτών να ίδη με στοργήν.
Ο αδελφός της καρδιάς μου αποκρίνεται εις εμέ και μου λέγει• σήκω, έλα κοντά μου, συ η σύντροφός μου, η καλή μου, το περιστέρι μου.
Ελα• ο χειμώνας επέρασεν, αι βροχαί έφυγαν στον τόπον των.
Τα άνθη έκαμαν την εμφάνισίν των εις την γην. Ο καιρός του κλαδεύματος έχει φθάσει. Η φωνή της τρυγόνος ξανακούστηκε πάλιν εις την χώραν μας.
Η συκιά έβγαλε τους ολύνθους της. Αι άμπελοι ανθίζουν και σκορπίζουν την ευωδίαν των.
Σηκω, έλα συ η σύντροφός μου, η καλή μου, η περιστερά μου, έλα
συ το περιστέρι μου, που με συστολήν είσαι κρυμμένη κάτω από τον βράχον, κοντά στο τείχος. Δείξε μου την ωραίαν σου μορφήν. Καμε με να ακούσω την φωνήν σου, διότι η φωνή σου είναι γλυκεία και η όψις σου ωραία.
Πιάστε μας τα μικρά αλεπουδάκια, που καταστρέφουν τους αμπελώνας μας, τώρα που είναι αυτοί επάνω στο άνθος των.
Ο αγαπητός μου είναι για μένα και εγώ είμαι γι αυτόν. Αυτός είναι ο ποιμήν στα στολισμένα με κρίνους λειδάδια.
Εως ότου σβήση η ημέρα και αρχίσουν να πέφτουν οι σκιές της νυκτός γύρισε, αγαπημένε μου, κοντά μου. Μοιάσε με το ζαρκάδι και το νεαρό ελάφι, που τρέχει στις χαράδρες των ορέων.

Και μετά διάβασε τον ψαλμό 23:

Κύριος ποιμαίνει με και ουδέν με υστερήσει. Εις τόπον χλόης, εκεί με κατεσκήνωσεν, επί ύδατος αναπαύσεως εξέθρεψε με. Την ψυχήν μου επέστρεψεν, ωδήγησε με επί τρίβους δικαιοσύνης, ένεκεν του ονόματος αυτού. Εάν γαρ και πορευθώ εν μέσω σκιάς θανάτου, ου φοβηθήσομαι κακά, ότι συ μετ΄ εμού ει. Η ράβδος σου και η βακτηρία σου αύται με παρεκάλεσαν. Ητοίμασας ενώπιον μου τράπεζαν, εξεναντίας των θλιβόντων με. Ελίπανας εν ελαίω την κεφαλήν μου και το ποτήριον σου μεθύσκον με ωσεί κράτιστον. Και το έλεος σου καταδιώξει με πάσας τας ημέρας της ζωής μου και το κατοικείν με εν οίκω Κυρίου εις μακρότητα ημερών.

Το κερί θα το αφήσεις να καεί τελείως και δεν θα πειράξεις τα υπολέιμματα απ’το βάζο. Τα υπολείμματα απ’το καρβουνάκι μόλις σβήσει θάψτα σε μια γλάστρα με τριανταφυλλιά.

Την επόμενη και τη μεθεπόμενη μέρα θα ετοιμάσεις με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα κεριά, θα ανάψεις το κερί και το λιβάνι και θα διαβάσεις τις προσευχές.
Ξεκινάς και το κάνεις Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή σε γέμιση, αν μπορείς σε ώρα Αφροδίτης διπλή ακόμα καλύτερα.

7 σχόλια:

 1. Πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουμε μόνοι μας το σιρόπι ή μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλό είναι να το φτιάξουμε μόνοι μας, ανακατεύοντας δεξιόστροφα το μείγμα και μελετώντας το σκοπό μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορώ αντί για κόκκινο στυλό να χρησιμοποιήσω κόκκινο μελάνι για αγάπη; Αν φτιάξω το σιρόπι μου κάποιες ημέρες πριν ξεκινήσω το μελόβαζο π.χ Κυριακή δεν υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι. Όταν λέμε τα λόγια " σε μυρώνω....." " γλυκές να είναι οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου..." δεν πρέπει να πουμε και το όνομα του τάδε της τάδε; Αφού κάψουμε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή τα κεριά μας τι κάνουμε με τα υπολλείματα των κεριών; Συνεχίζουμε να καίμε κι άλλες ημέρες ή σταματάμε μετά τις 3 ημέρες; και κάτι τελευταίο τι κάνουμε με τα υπολλείματα από το καρβουνάκι μας; Πολλές ερωτήσεις...το ξέρω αλλά προσπαθώ να το καταλάβω όσο καλύτερα γίνεται :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μόλις διάβασα για το καρβουνάκι.οπότε άκυρη αυτή η ερώτηση :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπέρα!
  1) Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μελάνι αγάπης, ακόμα καλύτερα.
  2) Μπορείς να φτιάξεις το σιρόπι μερικές μέρες πριν, αρκεί να είσαι σε γέμιση.
  3) Τα λόγια τα λέμε έτσι όπως τα γράφω. Και αυτό επειδή υπάρχει η φωτογραφία του μπροστά. Δηλαδή την ώρα που λες τα λόγια θα κοιτάς τη φωτογραφία του, σα να του μιλάς, και θα οραματίζεσαι ότι είναι μπροστά σου ο ίδιος και του τα λες. Αν πάλι θέλεις να βάλεις τα ονόματα κάντο, δεν υπάρχει πρόβλημα.
  4) Τα κεριά τα αφήνεις να καούν τελείως και δεν πειράζεις τα υπολείμματα απ'το καπάκι αλλά τα αφήνεις εκεί. Αυτό γίνεται σε ΟΛΑ τα μελόβαζα. Πανω στα παλιά υπολείμματα καις το καινούριο κερί.
  5) Για ένα μήνα θα καις τα κεριά κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή, σε διπλή ώρα, ανεξαρτήτως φάσης σελήνης. Γι'αυτό πρέπει να ξεκινήσεις σε γέμιση ώστε να μην σε ενδιαφέρει μετά που (αναγκαστικά) θα πέσεις σε χάση.
  6) Μετά τον ένα μήνα θα καις μόνο κάθε Παρασκευή σε γέμιση, ώρα διπλή Αφροδίτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλησπέρα και σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις! Έχω μια τελευταία (το υπόσχομαι) ερώτηση....τα κεριά που θα καίω τον πρώτο μήνα και στη συνέχεια θα είναι πάντα χαραγμένα με το όνομα του, "ντυμένα" με το έλαιο-ζάχαρη,θα ανάβω θυμίαμα και θα διαβάζω τους ψαλμούς όπως τις 3 πρώτες ημέρες; :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλησπέρα, συγγνώμη για την καθυστέρηση! Τα κεριά θα τα καις όπως ακριβώς το είπες, χαραγμένα και ντυμένα, μαζί με τους ψαλμούς τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή