Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Ψαλμός 4 για καλή τύχη

Ο ψαλμός 4 του Δαυίδ χρησιμοποιείται για να διώξει την κακοτυχία και να μας φέρει καλή τύχη σε όλους τους τομείς. Είναι ιδανικός αν βρισκόμαστε σε εμπόδια και κακοτυχίες σε ό,τι και αν κάνουμε.

Το άγιο όνομα είναι Εχεγιέ που σημαίνει «εκείνος είναι (ενν. ο Θεός) και θα είναι».Εισαγωγική προσευχή:
Ευδόκησε, ω Εχεγιέ, ώστε εγώ ο/η τάδε γέννα της τάδε να ευημερώ στις διαδρομές μου, στα βήματά μου και στις πράξεις μου. Χορήγησέ μου την επιθυμία μου και κάνε να πραγματοποιηθεί επαρκώς, και κάνε τις ευχές μου να ικανοποιηθούν ακόμα και αυτήν τη μέρα, για τη χάρη του σπουδαίου, παντοδύναμου και αξιέπαινου ονόματός σου. Αμήν! Σελάχ!

Εν τω επικαλείσθαι με εισήκουσας μου, ο Θεός της δικαιοσύνης μου, εν θλίψει επλάτυνας με• οικτείρησον με και εισάκουσον της προσευχής μου. Υιοί ανθρώπων, έως πότε βαρυκάρδιοι; ινατί αγαπάτε ματαιότητα και ζητείτε ψεύδος; Και γνώτε ότι εθαυμάστωσε Κύριος τον όσιον αυτού. Κύριος εισακούσεται μου εν τω κεκγραγέναι με προς αυτόν. Οργίζεσθε και μη αμαρτάνετε• ά λέγετε εν ταις καρδίαις υμών, επί ταις κοίταις υμών κατανύγητε. Θύσατε θυσίαν δικαιοσύνης και ελπίσατε επί Κύριον• πολλοί λέγουσι• τις δείξει ημίν τα αγαθά; Εσημειώθη εφ΄ ημάς το φως του προσώπου σου, Κύριε. Έδωκας ευφροσύνη εις την καρδίαν μου, από καρπού σίτου, οίνου και ελαίου αυτών επληθύνθησαν. Εν ειρήνη επί το αυτό κοιμηθήσομαι και υπνώσω• ότι σύ, Κύριε, κατά μόνας επ΄ ελπίδι κατώκισας με.

●Διαβάζουμε την εισαγωγική προσευχή και αμέσως μετά τον ψαλμό 3 φορές ακριβώς λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, κάθε μέρα. Ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος: μετά τη νύχτα (κακοτυχία) ξεπροβάλλει ο ήλιος (τύχη και ελπίδα).

●Ανάβουμε ένα πορτοκαλί κερί και διαβάζουμε 3 φορές τον ψαλμό. Αυτό το κάνουμε πριν βγουμε απ’το σπίτι για να έχουμε τύχη στο δρόμο μας. Το κερί το σβήνουμε με τα δάχτυλα και το ξανά ανάβουμε την επόμενη φορά.

●Διαβάζουμε τον ψαλμό πάνω από ελαιόλαδο όπου έχουμε ρίξει σκόνη κανέλας, και έτσι έχουμε ένα δυνατό λάδι για τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου