Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Κατηγορίες των αρωμάτων

Parfum: Πρόκειται για το άρωμα στην πιο καθαρή εκδοχή του (με περιεκτικότητα αρωματικών ενώσεων 20-40%), γι’ αυτό και είναι φυσικά πιο ακριβό και πιο έντονο. Αν επιλέξουμε ένα parfum, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ελάχιστη ποσότητα (μία σταγόνα στο κάθε αυτί είναι αρκετή). Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον δυσάρεστο για τους γύρω μας.

Eau de Parfum: Είναι εξίσου έντονο, αλλά έχει λιγότερη περιεκτικότητα σε αρωματικές ύλες (12-20%), γι’ αυτό διαρκεί λιγότερο από το parfum.

Eau de Toilette: Είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία, γιατί είναι κατάλληλη για πρωινές και απογευματινές ώρες και για καθημερινή χρήση. Η περιεκτικότητά του σε άρωμα είναι 8-12%.

Eau de Cologne: Είναι γνωστό και ως νερό της Κολονίας ή αλλιώς κολώνια. Δημιουργήθηκε το 1806 από τον Γάλλο αρωματοποιό Jean-Marie Farina και είχε τεράστια επιτυχία. Η κολώνια διαρκεί ελάχιστα (η περιεκτικότητά της σε άρωμα κυμαίνεται στο 2-5%), αλλά αφήνει την ωραιότερη αίσθηση καθαριότητας και δροσιάς από τα υπόλοιπα, γι’ αυτό και είναι ιδανική για το καλοκαίρι. Επιπλέον είναι και η πιο οικονομική κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου