Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Τουρμαλίνη

Τουρμαλίνη είναι το όνομα που δίνεται σε μια ομάδα σχετικών μεταλλευμάτων, τα οποία έχουν ως κοινό παρανομαστή την ίδια δομή κρυστάλλου αλλά ποικίλουν όσον αφορά τη χημική τους σύνθεση, δίνοντας διάφορα χρωματικά αποτελέσματα. Από τη λευκή γαλακτώδη με μαύρα εγκλείσματα σαν γραμμές μέχρι την εξαιρετικά ακριβή ποιότητα που έχει από μαύρες ως ρουμπινί αποχρώσεις.

Πίστευαν ότι μπορούσε να ενισχύσει την κατανόηση, την αυτοπεποίθηση και τις ψυχικές ενέργειες. Επίσης εξουδετερώνει τις αρνητικές ενέργειες, τον φόβο και τη θλίψη. Χαλαρώνει τον νου και το σώμα. Κάθε χρώμα της τουρμαλίνης έχει και τη δική του ξεχωριστή σημασία. Προάγει την υγεία, το περιβάλλον και τις καλλιέργειες. Φέρνει ήσυχο ύπνο και ισορροπία στις σχέσεις. Βοηθά να ξεπεραστούν οι κάθε είδους καταναγκασμοί και ψυχαναγκασμοί. Επιδρά θετικά στον ηλεκτρομαγνητισμό τους σώματος. Για μερικούς έχει έντονη αντικαρκινική δράση. Αντιστοιχεί στο chakra της καρδιάς.

Ιδιότητες: πλούτος, επαγγελματική επιτυχία, φιλία, κουράγιο, αστρικά ταξίδια, ευελιξία, άμυνα, συμπόνια, διαίσθηση, καθαρή σκέψη, αληθινή αγάπη.
Απελευθερώνει από φοβίες, προστατεύει από αρνητικές ενέργειες απομακρύνοντάς τις και θεωρείται ένας από τους καλύτερους λίθους για κάθαρση.
Είναι μαγνήτης και εμπεριέχει «ζωντανό» ηλεκτρισμό. Χρησιμοποιείται σε γητειές προστασίας και γητειές για απαλλαγή από δυσάρεστες αναμνήσεις.

Η μαύρη τουρμαλίνη απωθεί την αρνητικότητα (σε αντίθεση με τους άλλους μαύρους λίθους). Ενεργοποιεί το chakra της βάσης, προστατεύει από την αρθρίτιδα, τη γλωσσοφαγιά, τη μαγεία και την αρνητική ενέργεια.

Η μπλε τουρμαλίνη, γνωστή και ως ιντικολίτης, βοηθά στον διαλογισμό με σκοπό την πνευματική ανάταση. Προστατεύει τον φάρυγγα και τα πνευμόνια, βοηθά την επικοινωνία, είναι σύμμαχος κατά της μοναξιάς.

Η ροζ τουρμαλίνη βοηθά στον διαλογισμό με σκοπό την απαλλαγή από φοβίες που σχετίζονται με τις ερωτικές σχέσεις και επίσης με σκοπό να ξεπεραστούν συναισθηματικές «πληγές» από έρωτα. Δυναμώνει την καρδιά και αυξάνει την ενόραση, την αντίληψη, τη δημιουργικότητα, τη γονιμότητα και τη σεξουαλικότητα. Eξισορροπεί την παθητικότητα και την επιθετικότητα. Φοριέται σαν φυλαχτό κοντά στην καρδιά για εκπλήρωση επιθυμιών.

Η καρπουζί τουρμαλίνη διεγείρει, δυναμώνει την επίδραση των άλλων τουρμαλινών, ενισχύει την καρδιά. Kατάλληλη για όσους έχουν ενδοκρινολογικά προβλήματα.

Η καφέ τουρμαλίνη ενθαρρύνει τη σταθερότητα και την πρακτικότητα.

Η πράσινη τουρμαλίνη λέγεται ότι προστατεύει την ευημερία, την επιτυχία, τη γενική θεραπεία, τη δύναμη, την κάθαρση και την επικοινωνία.

Η άχρωμη τουρμαλίνη (αχρωίτης) φέρνει επικοινωνία με το αγγελικό βασίλειο.

Η πολύχρωμη τουρμαλίνη μας διδάσκει να ζούμε αρμονικά με το σύνολο της ανθρωπότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου