Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Φούντωμα με πιπεριά

Από τα πιο δυνατά φουντώματα είναι αυτό με την πιπεριά. Χρησιμοποιούμε πάντα τις μικρές καυτερές πιπερίτσες (τσίλι).

Υλικά:
● κόκκινες καυτερές πιπεριές 
● υγρός λευκός μόσχος
● κόκκινο μελάνι έρωτα ή κόκκινο στιλό
● κόκκινη κλωστή















Σε ένα πολύ μικρό κομματάκι χαρτί γράφουμε με το κόκκινο μελάνι το ονοματεπώνυμο και τη γέννα του αγαπημένου μας, και το αλείφουμε με λευκό μόσχο. Δένουμε το χαρτάκι μαζί με την πιπεριά με λίγη κόκκινη κλωστή, που θα έχουμε αλείψει και αυτήν με το μόσχο.
Την κλωστή τη δένουμε κάνοντας κόμπους όσα είναι και τα χρόνια του (κλεισμένα) ενώ λέμε σε κάθε κόμπο:

Δένω –κομποδένω τον τάδε γέννα της τάδε
να θεριέψει, να φουντώσει
και το πάθος να εκδηλώσει. 

Σε ζυγή ώρα ή ώρα Αφροδίτης, ανάβουμε το καρβουνάκι, βάζουμε πάνω την πιπεριά και λέμε 3 φορές:

Όπως καίγεται και φουντώνει η πιπεριά
έτσι να καίγεται και να φουντώνει η καρδιά, το μυαλό
και το αίμα στις φλέβες του τάδε γέννα της τάδε
να χτυπά, να φουντώνει και να κυλά 
για μένα την τάδε γέννα της τάδε.
Στον ύπνο του να έχει τη μορφή μου, 
στο δρόμο του τη θύμησή μου
και στον αέρα του την οσμή μου
ώσπου τα βήματά του να τον στο σπίτι μου, 
στο κρεβάτι μου, στη ζωή μου. 

Ξεκινάμε τη διαδικασία την πρώτη Παρασκευή της γέμισης, και συνεχίζουμε καθημερινά σε όλη τη γέμιση. 

Τα υπολείμματα τα ρίχνουμε για να τα περάσει ή τα θάβουμε σε μια τριανταφυλλιά. 

5 σχόλια:

  1. εγω εχω κοκκινη τριμμενη καυτερη πιπερια... κανει να το χρησιμοποιησω αλλα χωρις κλωστη...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι τριμμένη! Ούτε χωρίς κλωστή. Θα το κάνεις ακριβώς όπως λέει. Μην αλλάζετε τα ξόρκια και μετά λέτε ότι δεν σας πιάνουν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω καταλάβει αν χρησιμοοοιω κάθε μέρα και άλλη πιπεριά και επαναλαμβάνω όλο το ξόρκι από την αρχή. Η μια μόνο και την καίω λίγο λίγο κάθε μέρα; ΒΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε μέρα βάζεις άλλη πιπεριά και κάνεις τη διαδικασία από την αρχή.

      Διαγραφή