Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Προσευχή στον Άγιο Ιωσήφ για να βρεις δουλειά

Αγαπημένε Άγιε Ιωσήφ, όπως και εσύ ήρθες κάποτε αντιμέτωπος με την ευθύνη να παρέχεις τα αναγκαία για τη ζωή στον Ιησού και τη Μαρία, σκύψε από πάνω μου με πατρική ευσπλαχνία στην παρούσα ανάγκη μου να υποστηρίξω την οικογένειά μου. 

Σε παρακαλώ βοήθησέ με να βρω μια επικερδή εργασία πολύ σύντομα έτσι ώστε το βαρύ φορτίο της ανησυχίας να φύγει απ’την καρδιά μου και να μπορώ σύντομα να παρέχω αγαθά σε αυτούς τους οποίους ο Θεός μου εμπιστεύτηκε για να φροντίζω. 

Ευλογημένε Άγιε Ιωσήφ, προστάτη όλων των εργαζομένων, εξασφάλισε για μένα τη χάρη του μόχθου. Βοήθησέ με να είμαι ευσυνείδητος στη δουλειά μου έτσι ώστε να δίνω αυτό ακριβώς που λαμβάνω. Είθε να μοχθήσω σε ένα πνεύμα ευγνωμοσύνης και χαράς λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν μου όλα τα δώρα που έχω λάβει απ’το Θεό τα οποία με καθιστούν ικανό να εκτελώ τα καθήκοντα αυτά. 

Επίτρεψέ μου να εργάζομαι εν ειρήνη, με υπομονή και μετριοπάθεια, έχοντας στο νου μου το λογαριασμό που θα πρέπει μια μέρα να δώσω του χαμένου χρόνου και των αναξιοποίητων ταλέντων, τόσο μοιραία για το έργο του Θεού. 


Δοξασμένε Άγιε Ιωσήφ, είθε οι μόχθοι μου να είναι όλοι για τον Ιησού, όλοι δια μέσου της Παναγίας, και όλοι να ακολουθούν το δικό σου ιερό παράδειγμα στη ζωή και στο θάνατο. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου