Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Novena στον Άγιο Ιωσήφ

Η προσευχή αυτή είναι για να καταφέρεις να πουλήσεις ένα σπίτι αλλά και για να βρεις έναν σωστό σύζυγο. Καταρχάς χρειάζεται να έχεις ένα μικρό αγαλματάκι του Αγίου Ιωσήφ (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια εικόνα του εκτυπωμένη και πλαστικοποιημένη). Για να πουλήσεις ένα σπίτι, θα κάνεις την εξής διαδικασία:

●Σκάψε μια τρύπα τόσο μεγάλη ώστε να χωράει το άγαλμα μέσα.

●Τοποθέτησε το άγαλμα μέσα στην τρύπα οριζόντια και ανάποδα, δηλαδή το κεφάλι να κοιτάζει προς τα κάτω.
●Το κεφάλι του Αγίου θα πρέπει να «κοιτάζει» στην είσοδο του σπιτιού.
●Για 9 συνεχόμενες μέρες και την ίδια ώρα, θα διαβάζεις την προσευχή έχοντας αναμμένο ένα κίτρινο κερί.
●Μόλις πραγματοποιηθεί το αίτημά σου ξέθαψε το αγαλματάκι και τοποθέτησέ το σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι που μένεις. 
Καλό είναι να του φτιάξεις έναν μικρό Βωμό σε ένα τραπεζάκι. Επίσης καλό είναι να διαδίδεις το όνομα του Αγίου.Κάθε μέρα θα λες την εισαγωγική προσευχή και μετά την μικρή προσευχή της κάθε ημέρας.

Εισαγωγική προσευχή 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.
Βοήθησέ με, Θεέ μου. Κύριε, κάνε γρήγορα για να με βοηθήσεις. Παντοδύναμε Θεέ, Πατέρα κάθε ελέους και δωρητή όλων των αγαθών, βρίσκομαι ενώπιόν σου για να σε τιμήσω στους Αγίους σου και να ζητήσω τη βοήθειά τους πάνω στις πολλές ανάγκες μου. Υποσχέθηκες ότι αυτοί που θα ζητήσουν θα λάβουν, αυτοί που θα ψάξουν ότι θα βρούν, αυτοί που θα χτυπήσουν ότι θα τους ανοιχτούν οι πόρτες. Άκουσε τις προσευχές της εκκλησίας σου, πραγματοποίησε τα αιτήματά μου και συγχώρεσε τις αμαρτίες μου. Αμήν. 
Άγιε Ιωσήφ, δίκαιε και αληθινέ, εσύ που ανέθρεψες τον Ιησού σαν παιδί με τη φροντίδα ενός πατέρα, και που με την αγάπη ενός συζύγου μοιράστηκες τη ζωή σου με τη Μαρία, τη μητέρα του. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου στη φροντίδα σου και εναποθέτω στα χέρια σου αυτό μου το αίτημα...... (εδώ πες τι ζητάς)Στην ήσυχη Ναζαρέτ, καιρό πριν, το Άγιο Πνεύμα μίλησε στην καρδιά σου και ακολούθησες το θέλημα του Θεού με αξιοθαύμαστη πίστη. Στην ησυχία των ημερών μου, και μέσα στις δύσκολες επιλογές που πρέπει να κάνω, βοήθησέ με να ακολουθήσω την καθοδήγηση του Πνεύματος και να πιστεύω όταν δεν μπορώ να βλέπω.

Πρώτη ημέρα

Θεέ μου, καθοδηγητή εκείνων που αφουγκράζονται και βοηθέ εκείνων που ακούν τη φωνή σου, μίλησέ μου, όπως έκανες και στον Άγιο Ιωσήφ, και βοήθησέ με να εκπληρώσω αυτά που μου ανέθεσες.

Δεύτερη μέρα 

Θεέ μου, αγαπάς το λαό σου και ευλογείς τις συνήθεις ζωές μου ζούμε με ηρεμία. Όπως ευλόγησες τον Άγιο Ιωσήφ, ευλόγησε και αυτά που κάνω, ασχέτως πόσο κρυμμένα και απλά μπορεί να είναι, και κάνε όλες μου οι πράξεις να γίνονται με αγάπη.

Τρίτη μέρα 

Θεέ μου, πάντοτε πιστός, πάντοτε μας θυμάσαι και εν καιρώ αποκαλύπτεις τις ευλογίες σου. Βοήθησέ με να σε εμπιστευτώ, όπως ο Άγιος Ιωσήφ σε εμπιστεύτηκε με πίστη, και ποτέ μην με αφήσεις να χάσω την πίστη μου στα υπέροχα δώρα που μου υπόσχεσαι.

Τέταρτη μέρα 

Θεέ των οικογενειών, ευλόγησε τη δική μου οικογένεια. Προστάτεψέ μας από κάθε ζημιά και ποτέ μην αφήσεις τι κακό να μπει ανάμεσά μας. Κάνε την ειρήνη να παραμείνει στις καρδιές μας.

Πέμπτη μέρα 

Θεέ που αγαπάς τα παιδιά, να είσαι καλός με τα παιδιά μας σήμερα. Δώστους τα μάτια της πίστης για να βλέπουνε μακριά, μια τρυφερή καρδιά για μια ευπρόσδεκτη ζωή, και πάντοτε μια θέση δίπλα σου.

Έκτη μέρα 

Θεέ της ουράνιας κατοικίας μας, ευλόγησε το σπίτι μας στη γη. Άσε το πνεύμα της Μαρίας και του Ιωσήφ να ξαποστάσει στο τραπέζι μας, να δώσει σχήμα στις λέξεις και τις πράξεις μας, και να φέρει ευλογία στα παιδιά μας.

Έβδομη μέρα 

Θεέ μου, Πατέρα μας, δώσε το πατρικό σου πνεύμα σε εκείνους που τώρα είναι πατέρες. Όπως και στον Ιωσήφ, δώσε σε αυτούς μια καρδιά γεμάτη με αφοσιωμένη αγάπη για τις συζύγους και τα παιδιά τους, καθώς και δύναμη για συγχώρεση και υπομονή.

Όγδοη μέρα 

Πρόσφερε καταφύγιο Θεέ μου, ειδικά σε εκείνους που το χρειάζονται, και ένωσε τις οικογένειες που έχουν χωριστεί. Δώσε μας αρκετή τροφή και τίμια δουλειά για να κερδίζουμε το ψωμί μας. Φρόντισέ μας, Θεέ μου.

Ένατη μέρα 

Ευλόγησε όλες τις οικογένειες, Κύριε, ειδικά εκείνες που βρίσκονται εν ανάγκη. Ενθυμούμενοι τη ζωή του Υιού σου προσευχόμαστε για τους φτωχούς, για εκείνους που δεν έχουν ένα καλό σπιτικό, για εκείνους που βρίσκονται σε εξορία. Χορήγησέ τους έναν προστάτη όπως τον Ιωσήφ, Θεέ μου.

Στο τέλος κάθε προσευχής θα λες μια φορά το Πάτερ ημών, μία φορά το Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη, και μία φορά το Δόξα Πατρί και Υιώ.

1 σχόλιο:

  1. Λατρεμένε πατερούλη σ ευχαριστώ που μου νοίκιασες τα δύο σπίτια στην Αθήνα και ένα στην εξοχή, 3 χρόνια τα είχα άδεια και όχι μόνο με βοήθησες μου τα διπλονοίκιασες και μου έφερες τα διπλά λεφτά. Βοήθησέ με και να τα πουλήσω θα σε ευχαριστώ μια ζωή
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή