Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Μοσχόνερο

Το μοσχόνερο είναι ένα απ'τα πιο δυνατά μαγικά νερά και φυσικά υπάρχουν απ'όσο έχω μάθει αρκετές παραλλαγές. Εδώ θα σας δώσω δύο.

Συνταγή πρώτη (απ'τη Λακωνία)

Αυτήν την παραλλαγή μου την είχε μάθει μια γυναίκα απ'το Γύθειο. Το μοσχόνερο έπρεπε να φτιαχτεί στην Πανσέληνο του Μάη γιατί θεωρείται απ'τα πιο δυνατά φεγγάρια.
Το βασικό συστατικό ήταν η πρώτη βροχή του Μάη που θεωρείται επίσης πολύ ενεργειακή.
Τα υπόλοιπα συστατικά είναι λευκός υγρός μόσχος, σκόνη λευκού μόσχου και σκόνη σανταλόξυλου.Το βράδυ της Πανσελήνου μάζευε το αμίλητο αστρικό νερό (αμίλητο νερό από τρεις εξωτερικές βρύσες ή πηγές ή πηγάδια) και ένωνε τα υλικά σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
Έπειτα ξάστριζε το νερό στην πανσέληνο με τα λόγια:

Όπως αστράφτει το φεγγάρι και μοσχομυρίζει ο μόσχος
έτσι να αστράψει και να μοσχοβολήσει η ζωή μου και η τύχη μου.

Το πρωί το μάζευε και ήταν έτοιμο. 
Όπως καταλαβαίνετε η παρασκευή του ήταν δύσκολη, επειδή έπρεπε η πρώτη βροχή του Μάη να συμπέσει πριν την Πανσέληνο. Μπορεί αυτό να γινόταν για παράδειγμα μια φορά στα πέντε χρόνια... γι'αυτό και η μάγισσα το "μοσχοπούλαγε" σε όποιον ήθελε να του το φτιάξει!

Ο λευκός μόσχος, εκτός από ερωτικό έλαιο, είναι και το λάδι της επιθυμίας. Φέρνει στον κάτοχό του όχι μόνο αγάπη αλλά τύχη και αφθονία. Γι'αυτό υπάρχουν και τα γενικά λόγια ξαστρίσματος του λευκού μόσχου.
Το σανταλόξυλο ανοίγει την τύχη μας και το δρόμο μας.

Το μοσχόνερο λοιπόν λειτουργεί στην ουσία σαν "μαγνήτης" της τύχης και του έρωτα. Μπορούμε να το φοράμε πάνω μας σαν άρωμα, αλλά και να ραντίζουμε κεριά σε ξόρκια. Και πάντα με προσοχή στην ποσότητα και για τον σκοπό που θα θελήσουμε, γιατί δεν μπορούμε να το φυλάμε για πολύ καιρό... γιατί το νεράκι στο τέλος θα πιάσει χρυσόψαρα (θα μουχλιάσει, ντε!). 

Γιαννιώτικη συνταγή (απ'το Νίνο Αυγέρη)

Το μαγικό αυτό νερό ήταν τόσο δυνατό που όλες οι μάγισσες είχαν το δικό τους. Το νερό αυτό διαδόθηκε αρκετά γρήγορα. Ήταν το μυστικό τους. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι κύριο συστατικό σε πολλά ερωτικά φίλτρα και φυσικά κατασκευασμένο με γνώση, σοφία και αγάπη από της μάγισσες. Με αυτό επανέφεραν τον έρωτα, την ευημερία που είχαν χάσει. Εκπληρώνει της επιθυμίες της καρδιάς και του λογισμού. Συνταγές θα βρείτε πολλές. Αλλά εδώ θα σας δώσω την αυθεντική των Ιωαννίνων όπως ανασύρθηκε από τα γριμόρια της Μάγισσας Μανωδέσσας. Η μάγισσα το χρησιμοποιούσε για να εξαγνίσει τα υλικά του βωμού της, για κάλεσμα νέου έρωτα και φυσικά για γρήγορη επαναφορά! 

Υλικά: 
●νερό βροχής (ήρεμης βροχής) 
●αμίλητο νερό 
●μόσχος υγρός 
●περιστερόσκονη 

Δημιουργείται μόνο την πρώτη Κυριακή του μήνα Αυγούστου. Σε ένα κρυστάλλινο μπολ βάλτε λίγες σταγόνες λευκό υγρό μόσχο (ξαστρισμένο με λόγια γενικής επιθυμίας) και μη ξαστρισμένη περιστερόσκονη. Ρίξε μία κούπα αμίλητο νερό και μία κούπα νερό βροχής και ανακάτεψε το με ένα ξύλινο κουτάλι δεξιόστροφα λέγοντας: 

Αυτό το υγρό που παρασκευάζω δύναμη θα μου φέρει 
σύμμαχος της επιτυχίας θα είναι δίπλα μου 
και εγώ θα φορώ δύο σταγόνες κάθε μέρα. 
Ξύπνα μόσχε μου γλυκέ και μοσχοβολιστέ 
και μοσχοβόλα τούτην την ώρα! 

Βάλε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου