Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Κατάρες και ευχές θανάτου στους Ψαλμούς και τη Βίβλο

Οι Ψαλμοί του Δαυίδ είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο (για μένα το πιο δυνατό) για την πραγματοποίηση των επιθυμιών μας: χρήματα, τύχη, έρωτας, υποταγή, προστασία, λύσιμο μαγείας. Όμως, υπάρχουν και πολλά σκοτεινά σημεία. Σε αρκετούς ψαλμούς βρίσκουμε κατάρες και μάλιστα κάποιες ιδιαίτερα... ειδεχθείς.
Ένας από τους πιο σκοτεινούς ψαλμούς, είναι ο ψαλμός 109.
Ας γείνωσιν αι ημέραι αυτού ολίγαι· άλλος ας λάβη την επισκοπήν αυτού.

Ας γείνωσιν οι υιοί αυτού ορφανοί και η γυνή αυτού χήρα. Και ας περιπλανώνται πάντοτε οι υιοί αυτού και ας γείνωσιν επαίται, και ας ζητώσιν εκ των ερειπίων αυτών. Ας παγιδεύση ο δανειστής πάντα τα υπάρχοντα αυτού· και ας διαρπάσωσιν οι ξένοι τους κόπους αυτού. Ας μη υπάρχη ο ελεών αυτόν, και ας μη ήναι ο οικτείρων τα ορφανά αυτού. Ας εξολοθρευθώσιν οι έκγονοι αυτού· εν τη επερχομένη γενεά ας εξαλειφθή το όνομα αυτών. Επειδή ενεδύθη κατάραν ως ιμάτιον αυτού, ας εισέλθη ως ύδωρ εις τα εντόσθια αυτού και ως έλαιον εις τα οστά αυτού·

Ελεύθερη απόδοση: να είναι λίγες οι μέρες που του απομένουν. Να μείνουν τα παιδιά του ορφανά και η γυναίκα του χήρα (ευχή για θάνατο). Τα παιδιά του να γίνουν ζητιάνοι, η περιουσία του να κατασχεθεί και ποτέ κανένας να μην τους ελεήσει. Οι απόγονοί του να εξαφανιστούν (γενεαλογική κατάρα).


Αν κάτσετε προσεχτικά και αναλύσετε όλους τους ψαλμούς, θα βρείτε και άλλα παρόμοια σημεία. Ας δούμε όμως και τι υπάρχει στα υπόλοιπα Ιερά Κείμενα.


Αριθμοί, κεφάλαιο 5: περιγράφεται ένα μαγικό τελετουργικό ώστε να αποκαλυφθεί αν μια έγκυος γυναίκα έχει συλλάβει από τον άντρα της ή τον εραστή της. Στην περίπτωση μοιχείας, το τελετουργικό προκαλεί άμεση αποβολή.


Βασιλέων Δ, κεφάλαιο 2: ο προφήτης Ελισαίος καταράσσεται μια ομάδα παιδιών επειδή τον κορόιδευαν αποκαλώντας τον φαλακρό. Τα παιδιά βρήκαν το θάνατο αφού τα έφαγαν αρκούδες.


Πράξεις των Αποστόλων, κεφάλαιο 5: ο Απόστολος Πέτρος καταράσσεται έναν άντρα και μια γυναίκα που του είπαν ψέμματα, και πεθαίνουν.


Πράξεις των Αποστόλων, κεφάλαιο 13: ο Απόστολος Παύλος καταράσσεται έναν άντρα ο οποίος υποκρίνεται ότι είναι απεσταλμένος του Θεού, και ο άντρας τυφλώνεται.

4 σχόλια:

 1. Παρα πολυ ενδιαφερον θεμα!Συνεχιστε την καλη δουλεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ πολύ! Σύντομα θα περάσω και άλλα θέματα σχετικά με τους Ψαλμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γεια σας να μου γραψετε ποια μερα και ποια ωρα θα διαβασω τον ψαλμο κα που βαζωμε το ονομα του εχθρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το παραπάνω δεν αποτελεί ξόρκι, είναι καθαρά ενημερωτικό. Εννοείται πως δεν θα περάσω μια τέτοια διαδικασία δημόσια.

   Διαγραφή