Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Η τράπουλα ως μαντικό εργαλείο

Θα ξεκινήσω με αυτήν τη βασική αρχή: τράπουλα + άτομο = 1.

Το πιο σημαντικό για έναν χαρτομάντη, είτε ασχολείται επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, είναι να σέβεται την τράπουλα που κρατάει στα χέρια του. Παρακάτω θα προσπαθήσω να αναφέρω, με όσο το δυνατόν πιο αναλυτικό τρόπο, κάποια πράγματα που μου μάθανε αλλά και έχω μάθει από μόνη μου με την πάροδο των χρόνων. Είναι πράγματα που τηρώ εδώ και πολλά χρόνια, και με βοηθάνε να συνδεθώ 100% με όποια τράπουλα έχω στα χέρια μου.

1. Γνωριμία και Σύνδεση

Κρατήστε την τράπουλα στα χέρια σας, χαλαρώστε και προσπαθήστε να νιώσετε την ενέργειά της. 
Έχει ισχυρή ή αδύναμη ενέργεια;
Ταιριάζει με τη δική σας; 
Αισθάνεστε ότι μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον με αυτήν την τράπουλα, νιώθετε άνετα μαζί της ή μήπως κάτι σας χαλάει;

Αν υπάρχει άνθρωπος που έχει αγοράσει δεκάδες τράπουλες και έχει ξοδέψει αμέτρητα χρήματα μέχρι να καταλήξει σε αυτό που του ταιριάζει, καταλαβαίνει αμέσως τι εννοώ.
Από τότε που ξεκίνησα, πρέπει να έχω στην κατοχή μου περίπου 20 διαφορετικά deck Ταρώ. Και κατέληξα να χρησιμοποιώ μόνο 2 από αυτά.
Ορισμένα ήταν υπέροχα, με πανέμορφη απεικόνιση και χρυσοτυπία. 

Για παράδειγμα, η χρυσή Ταρώ του Botticelli:

Η εξαιρετική Tarot of Dreams του ταλαντούχου Ciro Marchetti:


Δεν λειτούργησαν σε μένα. Δεν μπόρεσα με τίποτα να συνδεθώ μαζί τους. Τις χάρισα όμως σε δύο φίλες μου και τα πάνε μια χαρά. 

Τελικά, κατέληξα με πολύ μεγάλη μου χαρά να χρησιμοποιώ κυρίως την Morgan-Greer Tarot:

Πέρασαν χρόνια για να βρω την τράπουλα που μου ταιριάζει, καθώς είμαι πολύ ιδιότροπος και παράξενος άνθρωπος σε όλα μου.
Μια φίλη επαγγελματίας, μόλις την είδε, είπε: α παπα, μοιάζει σα να την έχει ζωγραφίσει μικρό παιδάκι, δεν θα μπορούσα με τίποτα να τη ρίξω...
Μετά με κοιτάζει καλά -καλά, και μου λέει: εμ βέβαια, και εσύ μικρό παιδί είσαι, τι άλλο θα διάλεγες...;

Αυτό που πρέπει να κάνετε και εσείς, είναι να βρείτε την τράπουλα που σας ταιριάζει και συντονίζεται με την ενέργειά της. Εάν μετά από 7-8 ριξίματα αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε αφήστε την.

Παρατηρήστε τα φύλλα ένα προς ένα. Εξοικειωθείτε με τις εικόνες και τα σύμβολα. Και για ένα βράδυ, κοιμηθείτε με την τράπουλα δίπλα ή κάτω απ'το μαξιλάρι σας.


2.Ενεργοποίηση και αρχικός καθαρισμός

Αφού συνδεθείτε μαζί της, έφτασε η ώρα να την ενεργοποιήσετε. Θα προγραμματίσετε δηλαδή την τράπουλα έτσι ώστε να επικοινωνεί μαζί σας με ξεκάθαρο τρόπο, και θα προσπαθήσετε να χτίσετε έναν απολύτως προσωπικό κώδικα επικοινωνίας μαζί της.

Αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο: σε κάθε φύλλο, του αποδίδω και την σημασία του. Εννοείται ότι από πριν έχετε μελετήσει τις ερμηνείες των καρτών. Όμως εδώ πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα.

Για παράδειγμα, θέλω να ενεργοποιήσω την απλή τράπουλα και κρατάω στα χέρια μου το 3 μπαστούνι. Σκέφτομαι ότι η ερμηνεία που θα του δώσω είναι: 
-ερωτικό τρίγωνο (όπως τότε που είχα δύο σχέσεις παράλληλα)
-τρίτα πρόσωπα που εμπλέκονται και φέρνουν εντάσεις (όπως τότε που η πεθερά μου έβαζε λόγια στον άντρα μου και κόντεψε να μας χωρίσει).
Τι άλλο μπορεί να σημαίνει για εμένα το χαρτί αυτό;
Αφήνω στην άκρη το βιβλιαράκι με τις ερμηνείες (αν υπάρχει). Γνωρίζω ότι τα 3άρια δείχνουν και δρόμους, και τα μπαστούνια δείχνουν κάτι σκοτεινό. Άρα το 3 μπαστούνι θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει και βραδινός δρόμος. Μου κάνει σαν ερμηνεία; Ναι, το κρατάω.
Το βιβλίο με τις ερμηνείες λέει επίσης ότι το χαρτί αυτό σημαίνει και δουλειά, χώρος εργασίας. Όμως το υποσυνείδητό μου δεν μπορεί να συσχετίσει ένα μπαστούνι με χώρο δουλειάς. Δεν μου κάνει σαν ερμηνεία, το απορρίπτω.

Κάπως έτσι γίνεται σε όλα τα φύλλα. Με αυτόν τον τρόπο, το υποσυνείδητο έρχεται πιο κοντά στην ερμηνεία και επικοινωνεί καλύτερα με την τράπουλα. Μπορείτε να διατηρείτε ένα ξεχωριστό τετράδιο, όπου θα γράφετε τις δικές σας -πλέον- ερμηνείες για κάθε φύλλο.

Μπορείτε επίσης με ένα ανεξίτηλο μαρκαδοράκι να σημειώσετε λέξεις -κλειδιά πάνω σε κάθε φύλλο. Με αυτόν τον τρόπο βάζετε το προσωπικό σας αποτύπωμα πάνω στην τράπουλα.

Καθαρισμός: περνάμε ένα -ένα τα φύλλα από καπνό θυμιάματος ή φασκόμηλο. Προτιμήστε το αρσενικό λιβάνι (δάκρυ). Σκοπός είναι να καθαριστεί η τράπουλα από τις ενέργειες των ατόμων που την έχουν αγγίξει πριν από εμάς. Περνάμε τα φύλλα απ'τον καπνό και απ'τις δύο μεριές, και τα αφήνουμε όση ώρα χρειαστεί μέχρι να νιώσουμε ότι καθάρισαν. 


3. Ξάστρισμα

Το ξάστρισμα γίνεται είτε 3 συνεχόμενα βράδια σε γέμιση, είτε το βράδυ της Πανσελήνου (προσωπικά ξαστρίζω μόνο σε Πανσέληνο, καθώς τη θεωρώ πολύ δυνατή ενεργειακά). Οι περισσότεροι ξεκινάνε το ξάστρισμα Παρασκευή (ημέρα Αφροδίτης, για να δώσει φως σε ερωτικά ζητήματα) όμως καλή επιλογή είναι και η Δευτέρα (ημέρα Σελήνης, μυστικισμός, διαίσθηση και μαντεία).

Ξάστρισμα σημαίνει ενδυνάμωση. Θεωρώ ότι είναι καλό να γίνεται μια φορά το μήνα (ειδικά αν τη χρησιμοποιείτε συχνά) ή τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, σε κάθε εξάμηνο.


4. Φύλαξη

Η τράπουλα φυλάσσεται είτε σε ξύλινο κουτί, είτε σε βελούδινο πουγγί. Αυτό είναι το σπίτι της. Το πουγγί μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος, αφήστε τη διαίσθησή σας να σας το υποδείξει.
Παράλληλα μπορείτε να έχετε μαζί και κάποιον λίθο για ενδυνάμωση ή/και καθαρισμό. Κατάλληλοι είναι ο αμέθυστος, ο διαυγής χαλαζίας, ο καπνίας χαλαζίας, ο ροζ χαλαζίας (για τράπουλες που ρίχνουμε μόνο για ερωτικά) και η φεγγαρόπετρα. Αλλά και διάφορα αντικείμενα όπως βότανα, σκόνη λευκού μόσχου (για να μυρίζει όμορφα) ή ζάχαρη (για να είναι γλυκές οι προβλέψεις). Και πάλι, αφήστε τη διαίσθηση και την ίδια την τράπουλα να σας καθοδηγήσουν.


5. Περιβάλλον

Όταν δεν χρησιμοποιούμε την τράπουλα, φροντίζουμε ο χώρος που βρίσκεται να είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Αν είναι δυνατόν, να έχουμε ένα τραπεζάκι ή ένα ράφι μόνο για τις τράπουλες. Όπως σε εμάς δεν αρέσει να ζούμε σε ένα ακατάστατο σπίτι και μάλιστα χωρίς δικό μας δωμάτιο, έτσι και στην τράπουλα αρέσει να βρίσκεται κάπου τακτοποιημένα, στον προσωπικό της χώρο.
Αυτό σημαίνει ότι δεν την πετάμε στον πάγκο, στον καναπέ, στο τραπέζι της κουζίνας, ούτε στο κρεβάτι μας.

Το ίδιο ισχύει και όταν ρίχνουμε την τράπουλα. Δεν ρίχνουμε τα χαρτιά στον καναπέ, ούτε στο κρεβάτι, ούτε στο γραφείο του υπολογιστή. Ορίστε ένα συγκεκριμένο σημείο -τραπέζι για αυτήν τη δουλειά. 
Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιείστε ένα ειδικό πανί στρωσίματος, το οποίο θα λειτουργεί ως προστατευτικό (μονωτικό) ανάμεσα στην τράπουλα και το τραπέζι (για παράδειγμα, αν αυτό είναι το τραπέζι της κουζίνας όπου τρώμε και συζητάμε, οι ενέργειες πρέπει να διαχωρίζονται).
Διατηρήστε το σημείο καθαρό από σκόνη και απομακρύνετε τα διάφορα αντικείμενα.
Τοποθετήστε πάνω κρυστάλλους όπως αμέθυστο, κεριά ρεσώ, αρωματικά στικ ή θυμίαμα μαντείας, ένα ποτήρι με αλατόνερο για την αρνητική ενέργεια, και γενικά οτιδήποτε σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να συγκεντρωθείτε στη διαδικασία.


6. Φροντίδα και Ενδυνάμωση

Μετά από ορισμένο διάστημα, ή μετά από πολλά ριξίματα, η τράπουλα θα αρχίσει να κουράζεται. Αν έχετε κάνει σωστά το πρώτο στάδιο της σύνδεσης θα είστε σε θέση να αντιλαμβάνεστε αμέσως πότε έχει αρχίζει να φθίνει η ενέργειά της, και πότε δεν αντέχει άλλο. Όπως ακριβώς γνωρίζετε το σώμα σας, αν είστε σε θέση να ξαγρυπνήσετε το βράδυ ή εάν θα καταρρεύσετε αν δεν κοιμηθείτε τώρα αμέσως, έτσι θα γνωρίζετε πότε η τράπουλα έχει φτάσει (ή αρχίζει να φτάνει) στα όριά της. Χαρακτηριστικό σημάδι είναι ότι αισθάνεστε μπλοκαρισμένοι, δεν μπορείτε να κάνετε ερμηνεία ή τα χαρτιά δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται καθαρισμό, περνώντας ένα ένα τα φύλλα της από καπνό θυμιάματος ή φασκόμηλο. Έπειτα την αφήνουμε έξω απ'το πουγγί ή το κουτί της, και τοποθετούμε από πάνω κάποιον κρύσταλλο: λευκό χαλαζία για να απορροφήσει την αρνητική ενέργεια, ή τον κρύσταλλο που έχετε ορίσει για την τράπουλα. Εννοείται ότι και ο κρύσταλλος έχει καθαριστεί από πριν. Την αφήνουμε εκεί, σε ήσυχο μέρος για 24 ώρες τουλάχιστον, χωρίς να την πειράξουμε καθόλου. Μετά από αυτό είναι έτοιμη.

Θεωρώ ότι μια φορά το μήνα τουλάχιστον πρέπει να καθαρίζεται.

Αποφύγετε να την καθαρίσετε με αλάτι ή θαλασσινό νερό. Το αλάτι έχει την ιδιότητα όχι να καθαρίζει απλώς, αλλά να εξουδετερώνει. Μετά από τέτοιον καθαρισμό η τράπουλα αποδυναμώνεται κατά πολύ, και γίνεται ένα απλό χαρτί τυπογραφείου όπως όταν την πρωτοπήρατε. Θα πρέπει να ξανακάνετε όλη τη διαδικασία από την αρχή, ξεκινώντας απ'τη σύνδεση.
Αυτός ο τρόπος καθαρισμού είναι κατάλληλος όταν μας έχει χαρίσει κάποιο άλλο άτομο την τράπουλα που χρησιμοποιούσε, και θέλουμε να εξουδετερώσουμε όλες τις ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου